Srebrenica: Šest političkih partija najavilo zajednički nastup na izborima 2022. godine!

Danas je u Srebrenici  zajednički nastup na izborima 2022. godine najavilo  šest srpskih političkih partija: SNSD, Demos, Ujedinjena Srpska, Socijalistička partija, Narodni demokratski pokret, i Partija udruženih penzionera. Cilj okupljanja je sporazum o djelovanju i riješavanju pitanja u zajedničkom bloku na predstojećim izborima.

„Naša pitanja ćemo zajednicki riješavati na lokalnom nivou koja se tiču odredjenih pozicija koje smo dobili i pozicija politickih partija koje nisu dobile, kao i oko zajedničkog usaglašavanja stavova kod nekih pozicija na republickom nivou. Suština je što je već počela određena medijska kampanja. Sljedece godine imamo 30 godina postojanja Republike Srpske, i treba da napravimo jedan blok koji ce sačuvati ovu politiku koja je gradila i razvijala Republiku Srpsku. Srebrenica je jedan od važnih tačaka za Republiku Srpsku i mozda smo mi i prvi koji danas pravimo jedan zajednički blok gdje usaglašavamo naše pitanje kako bi ovu medijsku kampanju koja ide ka predsjedniku Dodiku, našim djelovanjem ubuduce pokazali da podrzavamo politiku jedinstva u Banjaluci u Republici Srpskoj. Dogovorili smo se da ćemo se sastajati svakih mjesec dana i riješavati naša pitanja zajednicki i da će to biti blok od interesa i Srebrenice. Iskazali smo podrsku i načelniku Opštine Srebrenica. Na takav način sigurno mozemo obezbjediti na sljedecim izborima pobjedu i zajedničkih kandidata za pozicije koje budu usaglašene u Banjaluci, kao i odredjene druge pozicije o kojima cemo razgovarati. Mi ćemo pozvati i druge patriotske organizacije, koje djeluju u Srebrenici, istaknute pojedince, da budu dio ovog sporazuma, koji podrzavaju ovu politiku u Banjaluci, i na taj nacin ćemo biti otvoreni za sve progresivne snage koje žele da nastave politiku razvoja Republike Srpske. Pokrenućemo i neka pitanja koja sa lokalnog nivoa idu ka Narodnoj skupstini Republike Srpske, to je prije svega zakon o negiranju Republike Srpske. Na svakom mjestu u okviru Republike Srpske ona se naziva kao RS, a ne kao Republika Srpska. Mi ćemo je zvati Srpska i zbog ovih novih političkih dešavanja naš je interes trajnog opstanka i razvoja Republike Srpske. U novim odnosima koje zastupa vrh Republike Srpske, nadamo se da će ta politika biti politika i reflektovanja politike stvaranja Republike Srpske, njenog opstanka kao jednog od najvecih projekata u 20. vijeku“ , rekao je dr Radomir Pavlović, predsjednik opštinskog odbora SNSD-a u Srebrenici.

Odbornik Demos-a, Nikola Simić, ističe da se nada će SNSD ispoštovati postignute dogovore.

„Evo, ja mogu reći ispred DEMOS-a nekoliko riječi. Mi smo potpisali jedan koalicioni sporazum slicnog tipa sa Snsd-om, što se tice lokalnog nivoa, i ukoliko se SNSD bude pridrzavao tog sporazuma, Demos ce sigurno pratiti sve ostale korake. S obzirom da je Snsd na nivou entiteta najjaca partija i na entitetskom nivou, Demos  je uvijek podrzavao Snsd. Tu je i Ujedinjena Srpska i mi ćemo to pratiti. Kad je u pitanju sljedeca godina i drzavni izbori, problema neće biti. Ja se nadam da ce nas Snsd ispoštovati, ovo kako smo se dogovorili,  a mi ćemo pratiti njihove smjernice i biti uz njih“ , dodao je Simić.