Srebrenica: Potpisani ugovori sa pripravnicima

U Srebrenici je ugovore o jednogodišnjem pripravničkom stažu danas potpisalo ukupno šest mladih ljudi, dva pripravnika ugovore će potpisati naknadno.

Vesna Stevanović završila je engleski jezik i književnost i na odrađivanje pripravničkog staža čeka tri godine.

„Za mene ovo mnogo znači, prvenstveno da imam priliku da odradim pripravnički staž, da položim stručni ispit kako bih mogla dalje da se usavršavam u svom polju rada“, izjavila je nakon potpisivanja ugovora Vesna Stevanović.

Ljiljana Stjepanović prije godinu i po završila je Fakultet za sport i fizičku kulturu.

„Iskreno se nadam da ćemo uspjeti da uspješno odradimo pripravnički, kako u sportu i kulturi, tako i u građevinskom dijelu, geografiji, engleskom, pravnom dijelu. Daćemo sve od sebe tih godinu dana što se tiče pripravničkog, a nadam se neki i malo više“, rekla je Ljiljana Stjepanović.

Ovo je treća godina zaredom da opština Srebrenica zapošljava pripravnike. Pripravničke plate će Opština finansirati sa 30, a Zavod sa 70 odsto.

„U posljednje tri godine više od 40 mladih ljudi u Srebrenici odradilo je svoj pripravnički staž, kako u Opštinskoj upravi, tako i u drugim javnim ustanovama u nadležnosti Opštine. Pokazujemo da brinemo o mladim ljudima, i da činimo sve kako bi ih zadržali i kako bi njima omogućili da stvore uslove za budući rad, buduće angažovanje u firmama, jer pripravnički staž je neki početni osnov ili glavni uslov kako bi se mlad čovjek mogao zaposliti. Kada završe pripravnički staž, želimo im pomoći da pronađu adekvatno zaposlenje, i da ostanu na svojim ognjištima, a to je Srebrenica, mada smo pružili priliku i mladima sa drugih opština koji su konkurisali i koji su ispunili uslove. Mi ćemo se potruditi da pomognemo tim ljudima i kada završe, polože stručne ispite i urade ono što je do njih“, izjavio je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Od Zavoda za zapošljavanje RS ove godine dobijeno je odobrenje o zaposlenju devet pripravnika, dok je jedan pripravnik ranije odustao.