Srebrenica: Podrška održivom biznisu zanatsko-preduzetničke djelatnosti

Opština Srebrenica raspisala je javni poziv za podršku zanatsko-preduzetničkim djelatnostima.

Predmet poziva je dodjela bespovratnih sredstava privrednim subjektima iz kategorije zanatsko-preduzetničkih djelatnosti registrovanim kod Opštinske uprave Srebrenica, a koji su u toku 2018. i 2019. godine aktivno poslovali, a nisu dobijali posticajna sredstva od drugih institucija ili organizacija.

Sredstva su namjenjena kao podrška aktivnim privrednim subjektima iz kategorije zanatsko preduzetničkih djelatnosti registrovanim kod  opštinske uprave Srebrenica. Sredstva su namjenskog karaktera i mogu se koristiti za nabavku repromaterijala, sredstava rada, roba i usluga u okviru djelatnosti a sa ciljem održivosti biznisa.

USLOVI:

-Da je privredni subjekt registrovan u 2018. godini i ranije kod Opštinske uprave Srebrenica

-Da privredni subjekt u 2018. i 2019. godini nije odjavljivao djelatnost

-Da privredni subjekt redovno izmiruje obaveze po osnovu poreza i doprinosa u skladu sa zakonom

-Da privredni subjekt za 2018. i 2019. godinu nije dobijao podsticajna sredstva od organizacija ili institucija (Zavod za zapošljavanje, opština Srebrenica)

-Da privredni subjekt ima račun otvoren u poslovnoj banci i da je račun aktivan

-Da privredni subjekt odnosno odgovorno lice redovno izmiruje obaveze komunalnih usluga

Sredstva za ovaj vid podsticaja u iznosu od 30.000,00 KM biće raspoređena jednokratno u podjednakim iznosima na račune aplikanata koji ispunjavaju uslove Odlukom Načelnika opštine Srebrenica.

Rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana od dana objavljivanja, cijeli tekst poziva možete pogledati OVDJE, a aplikacioni obrazac možete preuzeti OVDJE.