Srebrenica: Održana sjednica štaba za zaštitu i spasavanje

Danas je u sali Skupštine opštine Srebrenica održana sjednica štaba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama. Sa sjednice je poručeno da je na teritoriji ove opštine jedno lice zaraženo korona virusom, a da je 12 lica pod nadzorom.

“ Savjetujemo građanima da podignu svijest, da poštuju mjere koje struka predlaže, da se zaštite, nose maske i peru ruke. Trenutno testiramo osobe sa simptomima. Ko je pod nadzorom, a ne pojave se simptomi ta osba za 14 dana izlazi iz nadzora.“, rekao je Uglješa Stojanović, HES  Dom zdravlja Srebrenica.

Nadležni kažu da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine Srebrenica zadovoljavajuća.

„To što je epidemiološka situacija kod nas zadovoljavajuća, ne znači  da se bilo ko od nas treba opustiti. Mjere predostrožnosti treba povećati jer vidimo da je u okruženju povećan broj zaraženih. U Srebrenici nemamo veliki broj zaraženih, a građani treba da budu svjesni da je ovo veoma ozbiljna situacija.“, izjavio je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Građani Srebrenice su pokazali da su veoma disciplinovani, a sa današnje sjednice je poručeno da će se u narednom periodu maske besplatno dijeliti starijoj populaciji.

Piše: M. U.