Srebrenica: Održana sjednica SO

U Srebrenici je danas održana 17. tematska sjednica Skupštine Opštine na kojoj je usvojen prijedlog rebalansa budzeta za 2020.godinu koji iznosi 10 910 660 KM. Rebalans je usvojen sa 11 glasova za, 5 glasova protiv i jednim uzdržanim. Bošnjačke partije nisu podržale ovaj rebalans uz obrazloženje da nisu usvojeni prijedlozi amandmana u kojima je bio predviđen novac za rekontrukciju puteva u selima u kojima žive Bošnjaci.

„Srpski predstavnici su danas jednoglasno usvojili prijedlog rebalansa budzeta bez ijednog glasa Bošnjaka. Tražili smo da se određene stavke povećau, odnosno da se daju u infrastrukturne projekte.  Putna infrastruktura tamo gdje su Bošnjaci je zapostavljena. Amandman sa ovim prijedlogom nije usvojen, tako da mi nismo imali razloga da usvojimo današnji prijedlog rebalansa budzeta.“, izjavio je Nedib Smajić, predsjedni SO Srebrenica.

Prethodni budzet  umanjen je za 300 000 KM.

„Nije sreća što je budzet usvojen od 11 glasova međutim odbornici koji nisu htjeli da podrže rebalans budzeta nisu imali adekvatno obrazloženje zašto imaju takav stav, uglavnom su to bili neutemeljeni razlozi i dezinformacije koje sam demantovao. Budzet je u interesu kompletne opštine. Srebrenica je razuđena opština i svakodnevno imamo vapaje sa terena za rekonstrukciju infrastrukture.“, rekao je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Piše: M.U.