Srebrenica: Održana sjednica Skupštine Opštine

U Srebrenici je održana 16.redovna tematska sjednica Skupštine Opštine. Zbog mjera prevencije od korona virusa, sjednica je  održana u prostorijama Centra za kulturu. Najvažnija tačka bila je usvajanje nacrta rebalansa budzeta. Nacrtom rebalansa budzeta nije izmijenjena predviđena visina sredstava, samo je došlo do relokalizacije.

„Nažalost, ovaj rebalans nije išao u pravcu onako kako mi to želimo, a to je povećanje budzeta. Usljed pandemije korona virusa usledilo je i pogoršanje stanja u budzetu i ovaj rebalans je išao u tom pravcu, smanjenja pojedinih pozicija koje nisu ispoštovane u ovom periodu jer mnogo toga nije funkcionisalo, pa smo radili relokacije kako bismo nadomjestili tamo gdje imamo više potrebe i više troškova.“, izjavio je Mladen Grujičić, načelnik Opštine Srebrenica.

„ Jednoglasno smo zauzeli stav da nećemo glasati o nacrtu rebalansa budzeta s obzirom da nisu ispoštovane neke stvari koje smo mi kao predstavnici Bošnjaka u Opštini Srebrenica dogovarali prije samog rebalansa budzeta.“, rekao je Nedib Smajić, predsjednik SO Srebrenica.

Sa  sjednice je poručeno da je pandemija korona virusa negativno uticala na budzetska sredstva, te da to već sada osjećaju budzetski korisnici.

Piše: M. U.