Srebrenica: Održana misa povodom Božića

U Crkvi Svete Marije u Srebrenici služena je božićna misa, koju je predvodio fra Joso Oršolić, župnik župe Srca Isusova za Zvornik, Bratunac i Srebrenicu.

Božićno slavlje u Srebrenici tradicionalno je skromno, međutim, svake godine broj vjernika na misi je veći. Svi zajedno podsjećaju da slaviti Božić znači prepoznati Božiju blizinu i u njoj naći izvor snage i nade.

„Božić je dar nama ljudima i mi taj dar trebamo jedni s drugima dijeliti, i u tome ustrajati u sve dane svoga života, kako bismo jednoga dana Božić slavili sa Ocem našim nebeskim u vječnosti“, istakao je fra Joso Oršolić, župnik Župe Srca Isusova.

Zuzana Veselinović iz Poljske se u Srebrenicu doselila 1996. godine. Na mise dolazi redovno, i jedina želja joj je – mir.

„Ja živim tu od 1996. godine, radila sam u Srebrenici, nikad nisam imala nikakvih problema“, rekla je za UPSMedia Zuzana Veselinović.

Vrijednost ovog blagdana i jeste u tome da se pošalju poruke ljubavi, dobrote i razumijevanja među ljudima, smatra Ljubica Lončarević, koja 60 godina živi u Bratuncu. Pošto u Bratuncu nema kapele, u Srebrenicu dolazi na mise.

„Za mene Božić šta je? Jedna nada, da mogu trpjeti sve nedaće u životu, jer je čovjek utopljenik, samo je more oko nas, ali se nadamo. Tako je Isus za nas – nada“, izjavila je Ljubica Lončarević.

Posebna radost ovogodišnjeg blagdana u regiji Birač jeste što je misa Ponoćka služena u Zvorniku po prvi put nakon 70 godina.

Od Zvornika do Srebrenice, zajedno sa Milićima, Vlasenicom i Bratuncem, prema procjenama, živi oko 210 katolika.