Srebrenica: Održana komemorativna sjednica SO

Kao i svake prethodne godine, pred obilježavanja stradanja bošnjačkog naroda 11. jula i srpskog naroda 12. jula, i ove godine je održana komemorativna sjednica SO Srebrenica, na kojoj je odata počast svim stradalim osobama na ovim prostorima u proteklom ratu.

Na samom početku, prisutni su minutom ćutanja i učenjem fatihe, odali počast svim stradalim nevinim žrtvama na području opštine Srebrenica

„Ovo je jedna od prilika kada na dostojanstven način uvažavamo sve stradale na području opštine Srebrenica bez obzira kojoj nacionalnosti pripadaju. Svaka žrtva je veliki gubitak. Srebrenica je poznata po tome da je izgubila veliki dio stanovnika. Komemorativna sjednica je prilika da se zajednički sjetimo svih žrtava na našoj opštini i Bosni i Hercegovini. U Srebrenici nema porodice koja nekog nije izgubila. Ovo je tragično područje i mi moramo učiniti sve da ljudima koji ovdje žive učinimo život lakšim i boljim“, rekao je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

„Skupština opštine Srebrenica je prije 12 godina donijela odluku da se svakog desetog jula održi komemorativna sjednica posvećena svim žrtvama na području opštine Srebrenice. Tada smo jasno kazali da smo posvećeni dobrobiti naroda koji žive ovdje, spremni smo da jedni drugima pružimo ruku i da krenemo dalje“, rekao je Nedib Smajić, predsjednik SO Srebrenica.

I ovogodišnja Komemorativna sjednica SO Srebrenica je privukla pažnju velikog broja novinarskih ekipa.