Srebrenica: Održan sastanak političkih partija iz reda srpskog naroda

Danas je u Srebrenici održan sastanak političkih partija iz reda srpskog naroda na kojem nisu prisustvovali predstavnici Bošnjaka u Srebrenici. Kako je rečeno, sastanak je održan kao odgovor na sastanak koji su Bošnjaci održali u Memorijalnom centru Potočari, te kao odgovor na određene inicijative protiv načelnika i opštinske uprave. To je bila i prilika, kažu, da se da puna podrška načelniku.

„Mi ćemo i dalje insistirati na poštovanju Statuta opštine, na zakonima i tražićemo da se u Srebrenici od strane bošnjačkih predstavnika vlasti provode i poštuju zakoni RS. Mi nastavljamo dalje na investicijama, pokretanju Banje Guber, na zapošljavanju stanovnika i svi zajedno treba da radimo na tome“, rekao je nakon sastanka Radomir Pavlović, predsjednik OO SNSD Srebrenica.

„Danas smo stali u zaštitu svih institucija u Srebrenici, i lokalnih i republičkih, prije svega načelnika. Znamo da je cilj određenih bošnjačkih krugova da kroz napade na načelnika i institucije dovedu u pitanje funkcionisanje lokalne vlasti u Srebrenici. Cilj nam je da razvijamo ovu sredinu i da pozovemo sve one koji su dobronamjerni da učestvuju u tome“, istakao je Momčilo Cvjetinović, predsjednik OO SDS Srebrenica.

S druge strane, stav stranaka iz reda bošnjačkog naroda je da su, bez obzira na temu sastanka, trebali biti pozvani predstavnici svih političkih partija u Srebrenici.

„Po ko zna koji put bošnjački predstavnici i bošnjačke partije nisu pozvane na sastanak kod načelnika opštine i to govori ono što smo mi konstantno upozoravali, a to je da je gospodin Grujičić načelnik srpskog stanovništva koliko god se on predstavljao kao načelnik svih naroda“, rekao je Alija Tabaković, odbornik SDA Srebrenica.