Srebrenica: Održan nastavak konstitutivne sjednice!

U Srebrenici je danas održan nastavak konstitutivne sjednice na kojoj je za novog predsjednika Skupštine opštine Srebrenica izabran Ćamil Duraković. Tajnim glasanjem za Durakovića je glasalo 12 odbornika, dok je 8 bilo protiv. Funkcija potpredsjednika potvrđena je dr Radomiru Pavloviću, koji je izglasan na prošloj sjednici, dok će na mjestu zamjenika načelnika ostati dosadašnji vršilac dužnosti Hamdija Fejzić. Skupštinsku većinu činiće 21 odbornik.

„Ja se prvo želim zahvaliti kolegama u Skupštini koji su mi dali povjerenje da predsjedavam ovim zakonodavnim tijelom. Ono što mene ohrabruje u svemu jeste što smo u svemu našli snage, došli danas ovdje i nastavili sa radom. Mi moramo raditi i živjeti zajedno, sve drugo je nevažno. Naši građani zaslužuju odgovornost, a sve ono što je politička sujeta treba ostaviti po strani i raditi u interesu svih građana. Mislim da se pokazala spremnost i da svi to želimo zajedno“ , rekao je novi predsjednik Skupštine opštine Srebrenica, Ćamil Duraković.

Potpredsjdenik SO Srebrenica, dr Radomir Pavlović ističe da je dogovor potpisan koalicionim sporazumom ispoštovan.

„U skupštinskoj većini učestvuje 15 Srba i 6 Bošnjaka i to je politički odgovor na neka pisanja medija od juče, na cijelom prostoru ove države, da je neko izdao nekoga. Ono kako je dogovoreno, tako je i ispoštovano i to smo danas vidjeli u sazivu nove skupštinske većine“ , izjavio je potpredsjednik SO Srebrenica, dr Radomir Pavlović.

Načelnik opštine Srebrenice, Mladen Grujičić sumnja u vijek trajanja nove skupštinske većine.

„Svaki načelnik želi da ima poziciju, da nema opozicije, međutim vjerovatno to neće dugo trajati  jer je nemoguće da se svih 21 odbornik slože oko svih stvari. Treba da postoji i konstruktivna opozicija, ali u svakom slučaju vjerovatno će ovakva situacija olakšati da na što jednostavniji način donosimo odluke u interesu opštine Srebrenica i svih njenih građana. Vjerujem da će ovo potrajati, ali poznavajuću prilike u Srebrenici, sve je moguće“ , dodao je Grujičić.