Srebrenica obilježava Dan opštine

Danas se u Srebrenici obilježava Dan opštine. 11. mart simbolizuje oslobođenje Srebrenice od okupatora u Drugom svjetskom ratu, a tradicija obilježavanja ovog datuma se ponovo uspostavlja 2014. godine, nakon dvadesetpetogodišnjeg prekida.  U međuvremenu, Dan opštine je obilježavan nekim drugim datumima. Interesantan je podatak da je tokom dvanaest godina kao dan opštine obilježavan 21. decembar, koji je kao Dan opštine usvojen – sa namjerom da se, naveo je tadašnji saziv skupštine, obilježi datum potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Danas će bii dodjeljene nagrade učenicima generacije, a biće uručene i opštinske nagrade i priznanja.  Plaketa sa zlatnim grbom opštine Srebrenica biće dodijeljena Savjetu ministara u tehničkom mandate, Plaketu sa srebrnim grbom dobiće Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine, dok Plaketu sa bronzanim grbom dobija firma „Ekonomik grup“ iz Potočara.

Danas će, u okviru Programa, biti  svečano otvoren i pogon tekstilne industrije „Merkur fešn“ iz Ivanjice. u kojem će posao  dobiti 40 radnika.

Izvještaj o današnjem danu možete čitati na našem portalu.