Srebrenica: Mogućnost nevremena

Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Opštine Srebrenica, Civilne zaštite, dobili smo obavještenje za građane, koje prenosimo u cjelosti:

„UVAŽENI,

SLUŽBA ZA ZAŠTITU I SPASAVANJE (SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE) OPŠTINE SREBRENICA OBAVJEŠTAVA STANOVNIŠTVO NA PODRUČJU OPŠTINE SREBRENICA DA JE REPUBLIČKI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD REPUBLIKE SRPSKE IZDAO UPOZORENJE O OBILNIM KIŠNIM PADAVINAMA I UMJERENIM, NA MOMENTE JAKIM, UDARIMA VJETRA ZA VREMENSKI PERIOD OD 4.NOVEMBRA 2019.GODINE DO 6.NOVEMBRA 2019.GODINE.

PROGNOZIRANE SU OBILNIJE KIŠNE PADAVINE KOJE MOGU IZAZVATI PORAST LOKALNIH VODOTOKA BUJIČNOG KARAKTERA I POJAVE POPLAVA, KAO I POJAČAN, NA MOMENTE JAK VJETAR.

S TIM U VEZI, UPOZORAVAMO LOKALNO STANOVNIŠTVO NASTANJENO U NEPOSREDNOJ BLIZINI LOKALNIH VODOTOKA DA BLAGOVREMENO OBEZBJEDI MATERIJALNA DOBRA, TE NA TAJ NAČIN ISTA SAČUVA OD PLAVLJENJA.

U SLUČAJU DA DOĐE DO NAGLOG PORASTA NIVOA LOKALNIH VODOTOKA I POJAVE POPLAVA, KAO I MATERIJALNE ŠTETE USLJED JAKIH UDARA VJETRA NA PODRUČJU NAŠE OPŠTINE, OBAVEZNO KONTAKTIRATI CIVILNU ZAŠTITU OPŠTINE SREBRENICA NA BROJEVE: 056/445-533 I 056/445-534

S POŠTOVANJEM,

Obrađivač: Hasudin Mustafić, Sam.str.saradnik za poslove civilne zaštite

Načelnik odjeljenja Bego Bektić“, navodi se.