Srebrenica: Kabinet načelnika o situaciji u Prvoj osnovnoj školi

Juče je u Srebrenici održan sastanak povodom novonastale situacije u Prvoj osnovnoj školi Srebrenica. Sastanku su prisustvovali: načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić i šef kabineta Vladan Milovanović, zamjenik načelnika Hamdija Fejzić, predsjednik SO Srebrenica Nedib Smajić, načelnici odjeljenja Opštinske uprave Srebrenica i direktor škole Dragi Jovanović.

Prenosimo saopštenje koje je nakon sastanka stiglo na našu adresu:

„U Kabinetu načelnika je održan sastanak na kome su pored načelnika odjeljenja prisustvovali i direktor JU „Prva osnovna škola“ Srebrenica, zamjenik načelnika, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine.

Tema sastanka je bila aktuelna situacija u J.U. „Prva osnovna škola“ Srebrenica.

Pored podrške direktoru Dragom Jovanoviću da iznađe rješenja u interesu svih zaključeno je i da se zakonitost mora poštovati kao i nastavni plan i program, a takođe i radna tijela, preko kojih će se i rješavati pitanja proistekla u funkcionisanju školstva, poput Savjeta roditelja i školskog odbora. Prisutni su saglasni da se slučajevi ovakve vrste ne smiju koristiti u političke svrhe, što je vjerovatno i cilj pojedinih,te da se sva pitanja moraju rješavati kroz dijalog.

U Srebrenici je kako politička tako i bezbjednosna situacija na zadovoljavajućem nivou, i da je očigledno da samo pojedini žele da se i na ovaj način politički afirmišu što je u samom startu prepoznato.

Mi ćemo nastaviti politiku dijaloga, konsenzusa,međusobnog povjerenja i poštovanja u interesu svih građana opštine Srebrenica što je bio slučaj i do sada“, navedeno je.

Kontaktirali smo i novoizabranog predsjednika Savjeta roditelja Mirnesa Zahirovića, međutim, on nema komentar na ovaj sastanak.