Srebrenica domaćin državnog Kung Fu WuShu prvenstva

Srebrenica je danas domaćin Državnog Kung Fu WuShu prvenstva BiH, petnaestog prvenstva po redu.

Prvenstvo organizuje Kung Fu WuShu savez BiH i Kung Fu Ving Tsun klub Srebrenica, uz pokroviteljstvo Opštine Srebrenica.

Na takmičenju učestvuje vise od stotinu takmičara iz devet klubova iz cijele BiH, pri tome je oko 80 boraca, a oko 90 takmičara će se boriti u katama.

Klub domaćin učestvuje sa 13 takmičara.

“Samim tim što smo dobili dozvolu da ovo organizujemo, znači da imamo povjerenje i podršku saveza. Mi smo mlad klub, postojimo dvije i po godine, i kada se uporedimo sa klubovima koji postoje deset i više godina, moram biti zadovoljan. Dobro je takmičenje i borbe, zadovoljan sam takmičenjem za sada”, rekao je Isak Džanić, predsjednik Kung Fu Wing Tsun kluba Srebrenica.

“Čast mi je biti na ovom mjestu, jako nam je drago što se po drugi put prvenstvo organizuje ovdje. Otpočetka smo u ovoj organizaciji, organizatori su dali sve od sebe, mi dajemo našu podršku koliko možemo i na kraju ispadne kako treba, kao i ovaj put. Takmičari su spremni, borbe su kvalitetne i fer, i to je najbitnije”, izjavio je Marko Anić, predsjednik WuShu saveza BiH.

Ovo je drugi put da je Kung Fu klub Srebrenica domaćin jednog ovakvog takmičenja.