Srebrenica: Dodijeljeno 13 montažnih kontejnera

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić i predstavnici firme Ekonomik grup potpisali su danas ugovore sa odabranim korisnicima po Javnom pozivu za trinaest montažnih kontejnera.

„Mi smo ovaj program eksperimentalno otpočeli ove godine, nadamo se da će i svake sljedeće godine biti sličnih programa, te da ćemo i u budžetu opštine izdvajati novac za ove namjene, kako bismo na taj način oživjeli sela, koja su napuštena i gdje ljudi nemaju uslova da se vrate. Mi, kao Opština, i dalje ćemo raditi puteve, stvarati određene uslove za povratak na sela, a ostalo je na samim tim ljudima, već su se neki vratili, zasadili određene kulture, ali dosta toga je i dalje zapušteno. Mi moramo oživjeti selo, jer bez sela nema ni grada“, smatra načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Kontejneri su u vlasništvu opštine Srebrenica i kroz ovaj javni poziv dodijeljeni su na korištenje građanima koji imaju potrebu za njima i koji ispunjavaju tražene uslove.

„Zadovoljan sam, vraćam se svom kraju, ja često dolazim u svoje selo, prenoćim u šatoru, ali kako su bile ove kiše i nevreme, taj šator je rasturen“, rekao je Radomir Mitrović.

„Sad ću moći da obrađujem svoje imanje, da se vratim u svoje selo“, kaže Branislav Vasiljević.

Vrijednost projekta je 117.000 maraka.