Zvornik: Preko 100 maturanata darivalo krv

U organizaciji SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika, Crvenog krsta i Službe za transfuziju organizovana je akcija darivanja krvi u okviru koje je preko 100 maturanata i profesora darivalo dragocjenu tečnost.

Prema riječima Biljane Pisić, direktorice škole, koja je i sama darivala krv, ovo je tradicionalna akcija u kojoj maturanti i profesori pokazuju svoju humanost.

„Pored redovnih školskih obaveza, učenici su aktivni i na humanitarnom polju, te pored redovnog humanitarnog koncerta u martu mjesecu, oni učestvuju i u akciji darivanja krvi. Drago mi je da je veliko interesovanje učenika i da se 110 maturanata prijavilo da bude dio akcije, a mi očekujemo da će njih preko 100 moći da daju dragocjenu tečnost. Od svih sličnih akcija naši maturanti daju najviše doza krvi i oni na ovaj način pokazuju koliko su društveno odgovorni“, rekla je Pisić.

Jelena Ašćerić, učenica gimnazije prvi put je darivala krv.

„Drago mi je da sam dio akcije, da mogu da pomognem da nekome spasim život. Posebno mi je drago što ovako razmišljaju i moji drugari i da se veliki broj njih prijavio za ovu akciju. Želim da dodam da ćemo i u budućnosti darivati krv kada god se za to ukaže prilika“, rekla je Ašćerić.

Prema podacima Službe za transfuziju krvi u Zvorniku, trenutno se raspolaže dovoljnim dozama svih krvnih grupa, ali navode da ovakve akcije doprinose da se takvo stanje i održi.

Izvor i fotografije: Zvornik danas