Zbog prijedloga da plaketa sa zlatnim grbom Opštine Srebrenica bude dodijeljena Miloradu Dodiku, Bošnjaci napustili sjednicu

Tematska sjednica SO Srebrenica Skupština opštine Srebrenica, na posebnoj, tematskoj sjednici, danas je razmatrala prijedlog Odluke i priznanja Opštine Srebrenica za 2017. Godinu.

Odbornici su glasanjem sa Dnevnog reda skinuli prijedlog Odluke za proglašenje počasnog građanina Opštine Srebrenica, da bi, potom, nakon prijedloga Komisije za nagrade i priznanja da se predsjednik Republike Srpske, Milorado Dodiku, dodijeli plaketa sa zlatnim grbom Opštine Srebrenica, uslijedila žučna rasprava, nakon koje su bošnjački odbornici napustili sjednicu.

Srpski odbornici su, u nastavku sjednice, ipak usvojili prijedlog Odluke da zlatna plaketa bude dodijeljena Miloradu Dodiku.

Tematska sjednica SO Srebrenica„Ovo što načelnik stalno govori, da je načelnik svih građana, je apsolutno netačno. Načelnik je jutros u svom kabinetu okupio većinu srpskih odbornika, s ciljem preglasavanja Bošnjaka. Za nas je neprihvatljivo da gospodin Dodik dobije zlatnu plaketu i zato smo mi napustili sjednicu. Nećemo učestvovati ni u radu svečane sjednice za Dan opštine“, rekao je Alija Tabaković, predsjednik SO Srebrenica.

„Ovo što su danas uradili je neprimjereno i to okazuje njihovu percepciju prema Republici Srpskoj i prema srpskom narodu. Ovo nije njihova volja, ovo je došlo iz Sarajeva, što su nam i rekli na sastancima. Ovo se neće zaustaviti na ovome, oni će ići dalje i pokušaće da isceniraju neko nezadovoljstvo građana“, izjavio je Mladen Grujičić, načenik Opštine Srebrenica.

Tematska sjecnica SO Srebrenica je održana povodom obilježavanja predstojećeg Dana opštine – 11. marta.