Završetak manifestacije „Đurđevdanski dani“: Obilježena slava opštine Bratunac

slava opstine bratunacOpština Bratunac proslavila je danas krsnu slavu Đurđevdan svetom liturgijom i lomljenjem slavskog kolača u hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Svetoj liturgiji i obilježavanju krsne slave prisustvovali su predstavnici opštine, brojni građani, kao i predstavnici duhovnog, kulturnog, obrazovnog i privrednog života ove opštine.

Čestitajući slavu svim stanovnicima Bratunca, načelnik opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da ova lokalna zajednica, uz podršku Vlade Republike Srpske, te u saradnji sa nekoliko međunarodnih organizacija posebnu pažnju i značajna sredstva usmjerava u podsticaj i razvoj poljoprivrede, posebno jagodičastog voća, što je prioritet ove lokalne zajednice u strategiji njenog razvoja.

„Slava opštine svake godine služi kao sumiranje rezultata koji su ostvareni između dvije slave, s tim što slobodno možemo reći da je ovo bila istorijska godina za opštinu Bratunac, ove godine ćemo imati oko 40 miliona investicija. Završena je rekonstrukcija vodovoda, ovih dana završava se izgradnja novog Doma zdravlja, u toku su i završni radovi na izgradnji konstrukcije mosta, sljedeće sedmice treba da počne izgradnja sistema za navodnjavanje. Uz sve ovo, očekuje nas još sitnijih projekata uz koje ćemo život u našoj opštini učiniti boljim i ugodnijim“, izjavio je za UPSMedia načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Ujedno je slavskim obredom završena sedmodnevna kulturno-sportska manifestacija „Đurđevdanski dani“, koja se već 16. godinu održava povodom slave opštine.