Zagrijavanje pred regatu

Pred sutrašnju 10. „Drinsku regatu“ održan je kraći spust u dužini od 4km. Takmičenje je okupilo brojne učesnike, među kojima su bili i gosti iz Srbije. Pobjedu na današnjem takmičenju odnijela je ekipa „Drinska regata“ iz Ljubovije, koji ističu da su uzeli učešće, prije svega, radi druženja.

„Ovo je jedna predivna priča, trebamo podržati ovakve aktivnosti kako bismo promovisali rafting. Lijepo je što smo pobijedili, ali ovaj sport tek treba da dobije novu dimenziju i danas smo ovdje da bismo povezali dvije obale Drine i družili se“, izjavio je Zoran Vojinović, predsjednik rafting kluba „Drinska regata“.

Drugo mjesto zauzela je ekipa domaćina, eko-rafting klub „Rajska plaža“, a treće ekipa „Važno je učestvovati“, i saglasni su da je dionica, iako je bila nešto kraća, bila odlična i da je odlična priprema pred sutrašnju regatu.

„Spust je bio rekrativne prirode, uživali smo u predjelima. Dionica je bila zanimljiva, bilo je dijelova gdje je voda bila mirnija, ali i onih gdje smo morali veslati, na kraju nam je bilo odlično“, rekao je Aleksandar Stević, član eko-rafting kluba „Rajska plaža“ koji je danas svoj doprinos dao u ekipi „Nikad nije kasno“.

Da sport spaja ljude svjedoči i primjer rafting kluba iz Prijepolja. Kažu da im je ovo 50.regata ove godine, ali da se uvijek radio odazivaju pozivima prijatelja.

„Mi smo ljudi koji se druže na rijekama. Prvi put smo ovdje i utisci su vrlo dobri. Želio bih da se zahvalimo organizatorima koji su nas pozvali, a mi ćemo se uvijek vrlo rado vratiti i učestvovati na vašoj regati“, prenio je svoje utiske Dragoljub Simović, član gostujuće rafting posade.

Organizatori su zadovoljni spustom, a za učesnike su obezbijedili novčane nagrade.

„Pobjednička ekipa osvojila je nagradu u iznosu od 500KM, drugoplasirani su osvojili 300KM, trećeplasirana ekipa dobila je nagradu u iznosu od 200KM, dok su četvrta i peta ekipa osvojili nagrade u iznosu od 100KM. Zadovoljni smo i odzivom i spustom, ali nadamo se ipak da će sljedeće godine biti bolje i nagrade, a i veći broj takmičara“, rekao je Slavoljub Mlađenović, predsjednik eko-rafting kluba „Rajska plaža“ i organizator današnje manifestacije.

Na Rajskoj plaži i među učesnicima spusta vladalo je dobro raspoloženje, no vrhunac se ipak očekuje sutra, na „Drinskog regati“, gdje će se učesnici spuštati maršutom u dužini od 25km.