Vremenski uslovi stvaraju probleme u odvijanju saobraćaja u našoj regiji

Usljed niskih temperatura i padavina, koje su i očekivane za ovo doba godine, na dionicama pojedinih putnih pravaca u našoj regiji dolazi do stvaranja poledice. Auto moto savez Republike Srpske je u svom današnjem izvještaju istakao putne pravce Bratunac – Zeleni Jadar i Milići – Skelani kao one na čijim dionicama treba obratiti posebnu pažnju.

U toku jutrošnje vožnje primjetili smo više kritičnih tačaka na području Bratunca i Srebrenice, koje vam navodimo u daljem dijelu teksta.

Na putu Bratunac – Srebrenica, odmah posle saobraćajnog znaka “Bratunac“, a prije Žutog mosta izliva se voda na kolovoz, tako da je skoro polovina puta prekrivena slojem raskvašenog leda.

Najviše pažnje trebate obratiti na dionicu puta između benzinske pumpe i Doma zdravlja u Srebrenici u naselju Baratova, gdje voda izlazi na kolovoz i ledi se na dužini od bar trideset metara.

Takođe, obratite pažnju i na dionicu puta od Potočara do Soloćuše.

Ako putujete od Bratunca prema Zvorniku preko regionalnog puta R 454 a Bratunac – Drinjača, posebno obratite pažnju na odrone koji otežavaju saobraćaj na većem broju mjesta i primoravaju na jednosmjerno odvijanje saobraćaja.

Na istom putu, najopasnije stanje koje smo primjetili je u mjestu Lonjin malo prije ulaska u Krasanpolje. Velika količina vode se sliva na kolovoz i stvara se led na opasnoj duploj krivini.

Takođe, obratite pažnju i na dionicu kod graničnog prelaza.

Zbog svega navedenog, savjetujemo vam da oprezno vozite.