Volonterska akcija „Oaza mira“ u Bratuncu

U parku, ispred gradskog stadiona u Bratuncu, održana je volonterska akcija sadnje cvijeća i ukrasnog bilja, te postavljanje table Oaza mira, čime se započelo podizanje mirovnog parka u ovom gradu.

Ova volonterska građnaska inicijativa ima za cilj promovisati mir i suživot, a za njihovu realizacuju su zaduženi volonteri i volonterke iz Bratunca, a njima su se pridružili i njihovi prijatelji iz opštine Srebrenica, koji su, zajedno sa opštinom Bratunac, učesnici projekta PRO-Budućnost.

„Drago mi je što svojim prisustvom mogu da doprinesem ovom parku i samim tim ljepoti našeg mjesta“, rekla je volonterka Paša Suljić.

Ova inicijativa se realizuje u okviru projekta “Oaza mira“ koji provodi UŽ „Priroda“ Bratunac, a koji je podržan kroz projekat PRO-Budućnost.

„Danas u Bratuncu sprovodimo ovu akciju, volontera ima i to me jako raduje. Treba svi da naučimo da jesmo različiti, i treba da smo različiti, ali sa tom različitošću treba da živimo i da gradimo zajedničku bolju budućnost“, kazala je Željana Pjevalica, predsjednica Udruženja žena „Priroda“ Bratunac.

Ovo je bila šesta volonterska akcija u okviru projekta „Oaza mira“, koja proističe iz šest okruglih stolova koji su za cilj imali podršku konstruktivnim dijalozima u donošenju zaključaka koji doprinose miru i pomirenju.

Projekat se provodi u šest opština koje su uključene u projekat PRO-Budućnost: Goražde, Novo Goražde, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Kladanj.