Volite glumu? Prijavite se i budite polaznik škole glume u Srebrenici

skola glumeOmladinski savjet Srebrenice organizuje obuku “Dramski studio-škola glume” za sve Srebreničane koji žele da nauče glumiti.

Studio glume će trajati šest mjeseci i biće organizovan u dva modula.

„Prvi modul su neke osnove glume, trajaće tri mjeseca, drugi modul takođe tri mjeseca. Učesnici će po završetku kursa dobiti diplomu. A pošto primamo ograničen broj polaznika, zamolila bih sve zainteresovane srednjoškolce i osnovce da se prijave, dok još ima mjesta u grupi“, izjavila je za UPSMedia Radomirka Alić, predsjednica Omladinskog savjeta Srebrenica.

Časovi će biti organizovani jednom do dva puta sedmično, a voditelji će biti diplomirani audio-viziolozi i glumci Saša Ikanović i Đorđe Deurić.

Cilj škole glume i Dana pozorišta u Srebrenici je, kaže Radomirka Alić, da se na jedan način unaprijedi kulturni život građana, da Srebreničani nauče da mjesečno imaju predstavu u svom gradu i da trebaju otići i vidjeti.

„Poslije škole u Srebrenici ćemo imati jedno malo pozorište, djecu koja su obučena da samostalno kreiraju nešto, da naprave svoju predstavu, i da tu predstavu kasnije plasiramo u druge gradove. Srebrenica je bila sredina koja ima dugu tradiciju pozorišta, a unazad nekoliko godina kada pogledamo, nažalost, nemamo pozorište, djeca iz Srebrenice odlaze u obližnje gradove i tamo pohađaju škole pozorišta“, kaže Radomirka Alić.

Bilo je planirano da učesnici budu djeca od 13 do 18 godina, međutim, pošto je prijavljeno 15 polaznika, riješeno je da se lista proširi i na stariju djecu.

„Svako može doći na prvi čas, vidjeti da li mu to odgovara, da li je zainteresovan. Važno je reći da obuku mogu napustiti kada god osjete da to više nije za njih. Ali ja mislim da ko se zadrži čas ili dva, neće napustiti školu glume“, optimistična je Radomirka.

Svi zainteresovani učenici mogu se prijaviti u svojim školama ili stranici Omladinskog savjeta Srebrenica.

Prvi čas biće organizovan u ponedjeljak, 3. aprila, u 13 sati, u prostorijama Kulturnog centra u Srebrenici.

Vidimo se!