Vojvodina donirala sanitetsko vozilo Srebrenici

Donacija sanitetskog vozilaPredstavnici Fonda  za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima Republike Srbije – Autonomna pokrajina Vojvodina danas su se u prostorijama Opštine Srebrenica sastali sa načelnikom Mladenom Grujičićem, te izvršili primopredaju sanitetskog vozila namjenjenom Domu zdravlja Srebrenica.

,,Nakon godinu dana smo realizovali konkretan dogovor, odnosno obezbedili smo sanitetsko vozilo Srebrenici. Nakon razgovoara sa načelnikom Mladenom Grujičićem definisali smo prioretne probleme i nastojimo da rješavamo jedan po jedan“, rekao je Ognjen Bjelić, sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu pokrajinske Vlade.

Donacija sanitetskog vozilaGrađani Srebrenice  od danas će imati bolje i kvalitetnije zdravstvene usluge – rečeno je na današnjem sastanku, a Mladen Grujičić, prvi čovjek srebreničke opštine je bio zadovoljan što je Vlada Vojvodine ispunila obećanje dato prije godinu dana:

,,Rad se o sanitetskom vozilu koje vrijedi 40. 000 eura i koje će pospješiti zdravstvenu zaštitu naših sugrađana zato što je Srebrenica razuđena opština. Imamo sela udaljena i po četrdeset kilometara i ovo će nam omogućiti da brže reagujemo i učinimo život pristojnijim ovim ljudima.“

Opština Srebrenica i Fond  za pružanje pomoći izbjeglim, prognanim i raseljenim licima Republike Srbije – Autonomna pokrajina Vojvodina nastaviće saradnju kroz ekonomske i privredne projekte koje će uskoro realizovati, takođe istaknuto nakon današnje primopredaje.