Vlada planira realizaciju više projekata na području Srebrenice i Bratunca

Ministri u SrebreniciU posjeti rukovodstvu srebreničke i bratunačke opštine boravili su ministri u Vladi RS Neđo Trninić i Stevo Mirjanić. Razgovarano je o nekoliko investicija vrijednih više desetina miliona maraka, a koje će Vlada RS realizovati na području ove dvije opštine.

Najvažniji projekat u Bratuncu u realizaciji Vlade jeste izgradnja sistema za navodnjavanje vrijednog osam miliona maraka.

„Imamo već zainteresovanih investitora koji se bave otkupom i preradom poljoprivrednih proizvoda, koji žele da ulažu u opštinu Bratunac, što su prvi pokazatelji isplativosti projekta, jer ćemo mi ovim projektom postati prva opština koja će kompletno biti pokrivena sistemom za navodnjavanje“, rekao je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

„U posljednih pet godina, Vlada je na područje ove opštine uložila više od 23 miliona maraka, najvećim djelom to su bila sredstva za podsticaj poljoprivrede“, rekao je Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS.

Pored projekta navodnjavanja, u budućnosti će Vlada uložiti znatna sredstva i na izgradnju pristupnih saobraćajnicaMinistri u Bratuncu novom mostu, kao i rekonstrukciju puta Drinjača-Skelani.

„U narednih par dana, ako ne već krajem ove sedmice, onda početkom sljedeće, čeka nas uvođenje izvođača radova za izradu pristupnih puteva novom mostu, a u međuvremenu očekujem da se završe i aktivnosti oko sporazuma o zajedničkom graničnom prelazu“, najavio je Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza.

Vlada ulaže i u projekte u Srebrenici, a u poljoprivredu je uloženo više od šest miliona maraka. Najavljeni su i novi projekti i nova radna mjesta.

„Podržaćemo izgradnju mljekare i podržaćemo jedan program sa odgovarajućim partnerima iz Austrije, program kojim će se mlijeko finalizirati, dakle neće biti samo konzumno mlijeko“, dodao je ministar Mirjanić.

„Naišli smo na razumijevanje svih ministara u Vladi, riješenost da pomognu i da odgovore na sve naše probleme koji su realni i koji su objektivni“, zadovoljan je bio načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

I u infrastrukturu Srebrenice uložena su sredstva u iznosu od 40 miliona maraka. Sudeći prema zaključcima sastanaka, pomoć Vlade Bratuncu i Srebrenici neće izostati ni u budućem periodu.