Veoma dobar nastup omladinaca iz Bratunca na finalu CIMIC-ovog turnira “SOCCER CUP 2018“

Mladi bratunački fudbaleri koji su nastupali pod nazivom “Red Bul Salcburg“ osvojili su treće mjesto na finalu CIMIC-ovog multietničkog turnira “SOCCER CUP 2018“ u Sarajevu. Bratunčani su na finalnom turniru učestvovaili kao pobjednici turnira koji je za našu regiju održan 15.01. u Srebrenici.

Pored ekipe iz Bratunca za titulu su se borile ekipe iz Brčkog, Sarajeva i Tuzle.

Ekipa “Red Bul Salcburg“ je ostvarila dvije pobjede i jedan poraz u tri odigrana meča, a isti učinak su imale i ekipe “Peta gimnazija“ iz Sarajeva, koja je pobjedila na ovom turniru, kao i ekipa iz Tuzle. Pošto su sve ekipe imale po šest osvojenih bodova na kraju je u korist “Pete gimnazije“ presudila bolja gol – razlika. Ekipa “Ilićka“ iz Brčkog nije osvojila niti jedan bod i zauzela je četvrto mjesto.

Kada govorimo samo o mečevima ekipe iz Bratunca, u prvom kolu su savladali ekipu iz Brčkog sa 4:0, a zatim u meču koji je usledio odmah nakon meča prvog kola Bratunčani su poraženi ubjedljivo sa 1:9 od ekipe “Peta gimnazija“ iz Sarajeva. U tom meču je bio primjetan umor zbog dva meča u razmaku od svega 5-6 minuta.

U završnom meču za “Red Bul Salcburg“, a i zarvšnom meču turnira, vidjeli smo ogromno uzbuđenje. Bratunačkoj ekipi je bila ostala samo teorija da može do prvog mjesta, a to je značilo eventualnu pobjedu sa više od deset golova razlike nad ekipom iz Tuzle. Naravno, to nije bilo realno, ali je meč imao ogroman značaj za ekipu iz Tuzle i ekipu iz Sarajeva. Tuzlacima je remi donosio prvo mjesto, a ekipa iz Sarajeva je morala da se uzda u trijumf ekipe “Red Bul Salcurg“ iz Bratunca.Bratunčani su gubili sa 2:1 do pedeset sekundi prije kraja meča, a onda postigli dva pogotka, od kojih drugi svega pet sekundi prije posljednjeg sudijskog zvižduka. To je izazvalo veliko oduševljenje kako kod bratunačke ekipe, tako i kod sarajevske, a ekipa iz Tuzle je doživjela ogromno razočarenje.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Milić Milosavljević iz ekipe “Red Bul Salcburg“, koji je, pored dobrih odbrana, postigao i dva pogotka.

Ekipu iz Bratunca je sa klupe predvodio Draško Kuljanin, a pored Milića Milosavljevića igrali su Filip Zečić, Ognjen Mihajlović, Suad Mujić, Nemanja Trišić, Nikola Avramović, Muhamed Džanić i Đorđe Đurković.

“SOCCER CUP 2018“ je multietnički turnir organizovan od strane CIMIC-a pri austrijskom kontigentu EUFOR-a, a Udruženje “Prijatelji Srebrenice“ je bilo lokalni partner za Bratunac i Srebrenicu.

Pobjednička ekipa je kao nagradu dobila vikend putovanje u Beč.