Veliki preokret – ekipa “Red Bul Salcburg“ putuje u Beč

Može se reći da je ovo u rangu preokreta koji su bratunački omladinci iz ekipe “Red Bul Salcburg“ napravili protiv ekipe iz Tuzle na finalnom turniru CIMIC-ovog multietničkog turnira “SOCCER CUP 2018“.

Da vas podsjetimo, tada su mladi fudbaleri iz Bratunca za pedeset sekundi preokrenuli rezultat od 1:2 do 3:2 i na taj način donijeli prvo mjesto na turniru ekipi “Peta gimnazija“ iz Sarajeva.

Pošto je nagrada za prvo mjesto vikend putovanje u Beč, a fudbaleri ekipe “Peta gimnazija“ neće biti u mogućnosti da putuju u periodu kada je predviđeno putovanje, izbor je pao na ekipu “Red Bul Salcburg“. Po mišljenju skoro svih prisutnih na turniru ekipa iz Bratunca je svojim nastupom apsolutno zaslužila da dobije nagradu.

Bitan faktor je i prijateljstvo koje je sklopljeno sa momcima iz Sarajeva i njihova zahvalnost za poštenu igru i trud da se dobije utakmica koja ekipi “Red Bul Salcburg“ rezultatski skoro ništa nije značila.

Putovanje u Beč je planirano za 9. februar, a povratak je planiran za 11. februar. Mladi fudbaleri će u Beču, između ostalog, prisustvovati fudbalskoj utakmici Austrija Beč – LASK Linc.