Usvojen budžet opštine Bratunac za 2019. godinu

Tokom danas održane 17. redovne sjednice Skupštine opštine Bratunac odbornici su razmatrali niz odluka koje se tiču funkcionisanja zajednice i rada lokalne opštinske uprave, među kojima su najbitnije bile odluke o usvajanju budžeta opštine Bratunac za 2019. godinu, kao i Odluka o izmjeni dijela regulacionog plana Opštine.

Odbornici su usvojili budžet opštine Bratunac za sljedeću godinu u iznosu od osam miliona maraka, što je za oko četiri posto manji budžet od ovogodišnjeg.

“Danas smo usvojili budžet za 2019. godinu i još neke prateće odluke. Naš cilj je da završimo još mnogo kapitalnih projekata, pa ćemo se truditi da obezbijedimo pomoć Vlade, državnih institucija i međunarodnih organizacija, jer ovakve projekte ne možemo raditi na osnovu naših budžeta, koji nikada nisu dovoljni. Prethodne godine su bile veoma dobre za Bratunac, kada je urađeno mnogo toga – od rekonstrukcije vodovoda, projekta navodnjavanja, uređenja ostale gradske infrastrukture, igradnje mosta. U sljedećoj godini izgradićemo granični prelaz, a cilj nam je da uradimo projekat i izgradimo zaobilaznicu oko Bratunca i uradimo industrijsku zonu. U toku sljedeće godine planiramo da pustimo u funkciju sistem za navodnjavanje i ovih dana obučavamo ljude kako će to koristiti”, rekao je za UPSMedia Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Najviše zakonodavno tijelo opštine Bratunac usvojilo je i Odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora JZU “Dom zdravlja”.