Uspješno realizovan „Info dan“

Kompanija Kolektiv (Posao.ba) u saradnji sa Udruženjem “Prijatelji Srebrenice” organizovali su Info dan o projektu “Ekonomsko osnaživanje mladih” na kojem su svi zainteresovani nezaposleni i tražioci posla imali priliku upoznati se sa mogućnostima koje nudi pomenuti projekat. Tražioci posla, koji su učestvovali na Info danu kažu da su naučili dosta korisnih novina koje će im pomoći u traženju posla.

 „Radionica je bila veoma zanimljiva i nadam se da će uskoro biti vidljivi rezultati i da ću pronaći posao“, rekla je Stjepanović Ljiljana, učesnica „Info dana“

 „Ovakvih radionica bi trebalo biti više i ja ću nastaviti dolaziti sve dok ne nađem posao, a nadam se će to biti uskoro“, mišljenja je Husić Sevdalija.

U okviru Info dana je predstavljen i poslovni portal www.srebrenica.biz koji predstavlja CV-jeve, oglase za posao, obuke kao i druge informacije mladima sa područja opština Srebrenica, Bratunac, Milići, Vlasenica i Zvornik.

 „Ovo je bio veoma uspješan dan. Upoznali smo mlade sa našim portalom, koji nudi mnoštvo korisnih i zanimljivih podataka za tražioce posla. Pozitivne su reakcije učesnika na naš portal i to nas čini jako srećnima“, izjavio je Milojko Vasić, koordinator projekta „Ekonomski razvoj, to smo mi“ ispred Udruženja „Prijatelji Srebrenice“

Info dan su vodili predstavnici projekta, relevantni stručnjaci u oblastima preduzetništva i zapošljavanja, te ukazali na najznačajnije prednosti aplikacije za učešće u programu zapošljavanja i samozapošljavanja.

 „Prvi „Info dan“ je protekao u najboljem redu. Predstavili smo učesnicima projekat „Ekonomsko osnaživanje mladih“ u okviru koga se „Info dan“ i realizuje. Nadamo se da će na narednom biti još bolji odziv jer ćemo svakako ponovo organizovati ovakve radionice“, stav je Semine Husomanović, ispred kompanije Kolektiv (Posao.ba)

 Ova radionica je pokazala da su mladi zainteresovani da što prije pronađu zaposlenje ali i da pokrenu sopstveni biznis.