Uskoro počinju Petrovdanski dani

Petrovdanski dani 2018Na današnjoj sjednici Organizacionog Odbora „Petrovdanskih dana Srebrenice 2018“, dogovoreno je da će se ovogodišnje obilježavanje održati od 7. do 12. jula, a utvrđen je i konačan program obilježavanja. Ovogodišnji „Petrovdanski dani“ započeće Ivanjdanskom liturgijom, a završiće se Parastosom na Zalazju, kada će se odati počast stradalim srpskim borcima i civilima.

Petrovdanski dani 2018Pored navedenih događaja, u okviru „Petrovdanskih dana“ održaće se i brojna sportska nadmetanja, promocije knjiga, projekcije filmova, zatim niz predavanja i okruglih stolova, a sve će biti ispraćeno i humanitarnim akcijama, poput akcije dobrovoljnog davanja krvi.

„Apelujemo na građane da poštuju sve žrtve, odnosno, sve one koji su doživjeli tragediju – i Bošnjake prema Srbima i Srbe prema Bošnjacima. Potrudimo se svi da i jedanaesti i dvanesti juli proteknu dostojanstveno, kao što je to i dosada bilo. Istina, ranije je bilo nemilih scena, ali potrudićemo se da toga ovaj put ne bude.“, izjavio je Mladen Grujičić, načelnik Opštine Srebrenica.

Utvrđeni program „Petrovdanskih dana Srebrenica 2018“ ne razlikuje se mnogo od programa obilježavanja iz prethodnih godina, jer je to, prema riječima organizatora, već preraslo u svojevrsnu tradiciju.