Uskoro kancelarija Zavoda za zapošljavanje i u Skelanima

Zavod za zaposljavanje Srebrenica Danas je u radnoj posjeti opštinskom rukovodstvu Srebrenice boravio Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje RS.

Kako je rečeno, na sastanku je bilo govora o realizaciji projekata zapošljavanja i samozapošljavanja u dosadašnjem periodu, te sagledavanje potreba poslodavaca sa područja ove opštine.

„U 2016/2017. godini Zavod za zapošljavanje pomogao je opštini sa oko 270.000 maraka, a kroz naše projekte zaposlili smo 47 lica. Plan je da nastavimo saradnju, a danas je bilo govora o nekim budućim projektima, prije svega mislim na regresno plaćanje doprinosa, gdje će industrija opštine Srebrenica svakako naći svoje mjesto, a time ćemo obezbijediti nova radna mjesta“, rekao je nakon sastanka Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje RS.

Sagledavajući potrebe poslodavaca sa područja opštine Srebrenica, dogovoreno je da se sa između Zavoda i opštine Srebrenica potpiše sporazum koji će olakšati lokalnoj zajednici, gdje će Zavod biti tehnička podrška pri Direkot ZZZP u Srebrenicizapošljavanju.

„Imamo dosta dobrih prijedloga koji će omogućiti da investitori koji se odluče da dođu u Srebrenicu imaju pogodnosti, a sve kako bismo zaposlili stanovnike Srebrenice. Prvi i osnovni korak koji ćemo mi raditi sa Zavodom jeste dokvalifikacija ili prekvalifikacija radne snage, kako bismo mogli zaposliti one ljude koji žele da rade, a nemaju gdje. Kadrovi koji su nam potrebni jesu u sferama drvoprerađivačke, tekstilne, mašinske industrije i prerada mlijeka“, istakao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Na sastanku je takođe donesena odluka o otvaranju kancelarije Zavoda za zapošljavanje u Skelanima, što će olakšati stanovnicima koji su do sada morali ići do kancelarije u Srebrenici udaljene oko trideset kilometara.

Na birou u Srebrenici trenutno je prijavljano oko 1300 lica, a prema riječima načelnika opštine, plan je da se u sljedećoj godini otvori novih stotinu radnih mjesta.

U okviru svoje posjete, direktor ZZZP RS posjetio je i biroe za zapošljavanje u Srebrenici i Bratuncu.