Uručene nagrade i priznanja povodom Dana opštine Srebrenica

dan_opstine1Povodom Dana opštine Srebrenica danas je Domu kulture održana svečana sjednica Skupštine opštine, na kojoj su istaknutim pojedincima i građanima uručene nagrade i priznanja. Plaketu sa zlatnim grbom opštine Srebrenica dobio je Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Republike Srbije, koju je u njegovo ime primio državni sekretar u Vladi Srbije Imre Kern.

„Želim da se zahvalim građanima i rukovodstvu opštine Srebrenica za nagradu koju ću u ponedjeljak uručiti Aleksandru Vučiću“, rekao je Kern u izjavi za UPSMedia

Prema riječima zvaničnika opštine Srebrenica, ova nagrada predstavlja gest zahvalnosti za podršku nastojanjima rukovodstva Srebrenice da građanima omogući bolje uslove za život i rad.

„Vlada Republike Srbije je donirala opštini Srebrenica pet miliona evra i to je u značajnoj mjeri pomglo razvoju naše opštine. Mi smo tim sredstvima napravili desetak infrastrukturnih projekata koji će doprinjeti razvoju opštine Srebrenica. Premijer Srbije nam je preko svojih saradnika prenio svoje reakcije. Zaista je zahvalan i iznenađen ovom odlukom i vjeruje da će opština Srebrenica i dalje biti prijateljski nastrojena prema Srbiji“, izjavio je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica, obrazlažući razloge odluke da se Aleksandru Vučiću dodijeli najveće priznanje opštine Srebrenica.

dan_opstine2Na današnjoj svečanoj sjednici dodijeljen je veliki broj priznanja i drugim pojedincima i institucijama, najboljim učenicima škola iz opštine Srebrenica, kao i umjetnicima i aktivistima koji se bave humanitarnim radom.

„Nagrade koje su danas dodijeljene su rezultat doprinosa koje su te organizacije i pojedinci dali opštini Srebrenica. Mislim da građanima Srebrenice, prije svega, treba bolji život, više radnih mjesta, smanjivanje tenzija i bilo kakvih oblika destabilizacije naše lokalne zajednice, koja je stvarno preživjela toliko toga u svojoj prošlosti“, izjavio je Radomir Pavlović, potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica.

Plaketa sa srebrnim grbom opštine Srebrenica dodijeljena je JICA-i, Japanskoj agenciji za međunarodni razvoj, a plakete sa bronzanim grbom opštine Srebrenica dobili su distrikt Brčko i Prva osnovna škola Srebrenica.