UPSMedia i Vaši odbornici: razgovor sa Nedibom Smajićem

Uskoro nastupa Nova 2018. Vrijeme je za sumiranje rezultata i promašaja, kao i za postavljanje ciljeva i pravljenje planova. Jedan od ciljeva UPSMedia i za narednu godinu je da doprinesemo boljoj KOMUNIKACIJI – između građana, lokalnih uprava, civilnog društva, poslovne zajednice, mladih. KOMUNIKACIJA je ključna riječ za 2018, ne samo zato što poluistina dovede do lutanja, pogrešnih odluka i zle krvi, već zato što iskreno vjerujemo da su Srebrenica i Bratunac, naše lokalne zajednice, prostor izvanrednog ljudskog kapitala i da su bolja komunikacija i saradnja jedini način za postizanje boljeg razumijevanja i napretka. Za bolje sutra naše djece, ma kako to kome zvučalo.

Za početak, pozvali smo SVE odbornike Srebrenice i Bratunca da se osvrnu na prethodnu godinu i požele Vama i sebi nešto u Novoj 2018. U narednom periodu, dan za danom ćete imati priliku da pročitate intervjue sa onima koji su se odazvali na naš poziv. Intervjue imate priliku poslušati i na talasima Omladinskog studija za Srebrenicu i Bratunac. Razgovarali smo sa Nedibom Smajićem, članom odborničke grupe SDA/SBiH/SBB u SO Srebrenica.

Uživajte!

 • Gospodine Smajiću, dobro došli u našu emisiju.
 • Hvala na pozivu. Dobar dan vama i vašim slušaocima.
 • Možete li nam, ukratko, sumirati 2017. godinu? Kako je godina na izmaku izgledala gledano Vašim očima?
 • Svi znamo da je do izbora 2016. godine funkciju načelnika obnašao predstavnik iz reda Bošnjaka. Ta funkcija je izgubljena, a na čelo Opštine je došao gospodin Mladen Grujičić. Poslije toga je u samoj stranci Demokratske akcije došlo do turbulencija i napravljene su dvije struje, što se odrazilo i na Skupštinu.
 • Šta najviše sebi lično zamjerite, a koja je je Vaša najveća zamjerka kada je u pitanju rad lokalnog parlamenta u 2017. godini?
 • Sebi, možda, zamjerim što nisam pokušao napraviti veći iskorak i pokušao smiriti situaciju kada je došlo do sukoba da bismo krenuli dalje jednoglasno. To se sredilo u toku godine. Kada je u pitanju rad Parlamenta u 2017. godini, on se do polovine godine odvijao kako se odvijao, postojale su različite skupštinske većine. Što se tiče rada Parlamenta, ono što bih ja zamjerio i skrenuo pažnju jeste da se dosta puta desi da ono što usvojimo u Skupštini često stručne službe ne isprate. Naravno, ima tu i dobrih stvari.
 • Šta smatrate da je Vaš najveći lični uspjeh u 2017. godini i, ponovo, šta smatrate da je najveći uspjeh u radu skupštine čiji ste Vi dio?
 • Ja sam po prvi put odbornik u ovom mandatu i pokušao sam da učestvujem kada su u pitanju neke tačke u samoj Skupštini kroz klub odbornika u okviru koga djelujem i uz samu stranku. Ono što smatram da je najbitnije, jeste da sam prilikom jedne posjete MZ Sućeska i školi u Sućeskoj saznao da djeca dugi niz godina nisu imala ispravnu vodu koju su mogli koristiti. Smatrao sam da je moralni čin da se uključim i da se to riješi. Hvala Bogu, na moju inicijativu i inicijativu drugih kolega, taj problem je riješen i djeca mogu koristiti pitku vodu. Ima tu još nekih stvari, ali to je nešto zbog čega sam ja osjećao posebno lično zadovoljstvo, jer su to mala djeca.
 • Želite li da prokomentarišete nešto za šta smatrate da je posebno bitno da se napomene?
 • Ono čime ja nisam zadovoljan u ovoj godini jeste da nisu kreirana nova radna mjesta u realnom sektoru, a posebno obzirom da i sam dolazim iz realnog sektora. Postoje najave i obećanja od strane stručnih službi i Kabineta načelnika da se krenulo sa stvaranjem pretpostavki za otvaranje novih radnih mjesta u narednoj godini. To, svakako, znači za Srebrenicu.
 • Planovi za 2018?
 • Nadam se da će skupštinska većina biti stabilna, jer to je ono što nam svima znači, lokalnoj zajednici i građanima ove opštine. Volio bih da se više fabrika otvori, a vidim sebe i dalje u realnom sektoru. Želim da napredujem u karijeri, kao i svaki drugi čovjek.
 • Za kraj, novogodišnja čestitka našim sugrađanima?
 • Prije svega, dobro zdravlje, sreću, novac, ostalo će sve doći. Pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti želim da čestitam nastupajući Božić i svako dobro.
 • Gospodine Smajiću, hvala Vam za gostovanje u našoj emisiji.
  Hvala i vama, svako dobro.