UPSMedia i Vaši odbornici: razgovor sa Hamdijom Fejzićem

Hamdija FejzićUskoro nastupa Nova 2018. Vrijeme je za sumiranje rezultata i promašaja, kao i za postavljanje ciljeva i pravljenje planova. Jedan od ciljeva UPSMedia i za narednu godinu je da doprinesemo boljoj KOMUNIKACIJI – između građana, lokalnih uprava, civilnog društva, poslovne zajednice, mladih. KOMUNIKACIJA je ključna riječ za 2018, ne samo zato što poluistina dovede do lutanja, pogrešnih odluka i zle krvi, već zato što iskreno vjerujemo da su Srebrenica i Bratunac, naše lokalne zajednice, prostor izvanrednog ljudskog kapitala i da su bolja komunikacija i saradnja jedini način za postizanje boljeg razumijevanja i napretka. Za bolje sutra naše djece, ma kako to kome zvučalo.

Za početak, pozvali smo SVE odbornike Srebrenice i Bratunca da se osvrnu na prethodnu godinu i požele Vama i sebi nešto u Novoj 2018. U narednom periodu, dan za danom ćete imati priliku da pročitate intervjue sa onima koji su se odazvali na naš poziv. Intervjue imate priliku poslušati i na talasima Omladinskog studija za Srebrenicu i Bratunac. Razgovarali smo sa Hamdijom Fejzićem, odbornikom SDA u SO Srebrenica.

Uživajte!

 • Gospodine Fejziću, dobro došli u našu emisiju.
 • Dobar dan, bolje vas našli.
 • Možete li nam, ukratko, sumirati 2017. godinu? Kako je godina na izmaku izgledala gledano Vašim očima?
 • Imajući u vidu da je to prva godina poslije lokalnih izbora, smatram da ako bih ocjenjivao ovu godinu ocjenom od jedan do pet, ocijenio bih je trojkom, što je zadovoljavajuće. Imamo situaciju da je došlo do promjene na čelu Opštine, što se tiče načelnika, nije više Bošnjak, sad je Srbin. Imali smo promjene i u skupštinskoj većini, kada se gleda omjer Bošnjaci-Srbi, međutim, uspostavila se ta skuštinska većina na početku ove godine, koja je funkcionisala do juna ove godine. U junu je došlo do promjene te skupštinske većine, međutim, smatram da je ova godina, ipak, pozitivno završena što se tiče Skupštine.
 • Šta najviše sebi lično zamjerite, a koja je je Vaša najveća zamjerka kada je u pitanju rad lokalnog parlamenta u 2017. godini?
 • Veoma je teško da čovjek sam sebe kritikuje, ali ipak treba biti samokritičan. Mislim da svako, pa i ja, treba da da samodoprinos smirivanju situacije, uspostavljanju harmonije u radu skupštinske većine i Opštini i da svi mi možemo dati mnogo više za ovu lokalnu zajednicu.
 • Šta smatrate da je Vaš najveći lični uspjeh u 2017. godini i, ponovo, šta smatrate da je najveći uspjeh u radu skupštine čiji ste Vi dio?
 • Jedno vrijeme smo imali situaciju unutar kluba SDA, gdje je došlo do podjele kluba i smatram da je najveći moj uspjeh što sam pristao da se formira zajednički klub, što sam pristao da drugi čovjek dođe na čelo Skupštine i pristao sam da radim u tom zajedničkom klubu. Ova Skupština je nastavila da funkcioniše i svi rezultati koji su došli i zbog ovoga. Skupština je uspjela da svu tu problematiku koja je programom zacrtana sprovede u djelo, održi sjednice i sve teme koje se tiču stanovništva koje živi u ovoj lokalnoj zajednici.
 • Želite li da prokomentarišete nešto za šta smatrate da je posebno bitno da se napomene?
 • Mislim da je ova godina bila dosta uspješna, s tim što treba povesti računa o zapošljavanju omladine, stvaranjem predispozicija da se otvore nova radna mjesta i to bi trebalo da nam bude prioritet u narednoj godini.
 • Planovi za 2018?
 • Moji životni planovi su samo moji životni planovi, a što se tiče politike želim da pozitivno učestvujem u radu Skupštine i pozitivno djelujem da se iznađu najbolja rješenja za ovu lokalnu zajednicu.
 • Za kraj, novogodišnja čestitka našim sugrađanima?
 • Želim da svima čestitam Novu godinu, da bude bolja od 2017. godine, a svima onima koji slave ili praznuju ostale praznike, želim da čestitam te praznike, da ih u zdravlju i veselju provedu.