UNICEF donirao opremu JU dječije obdanište „Poletarac“ Srebrenica

U Bratuncu je održan regionalni sastanak predsjednika komisije, koordinatora OT i koordinatora projekata organizacije UNICEF, koja na području Birča sprovodi brojne projekte, koji su od velikog značaja za cjelokupnu društvenu zajednicu. Na sastanku su razgovarali o dosadašnjim ostvarenjima, kao i o pomoći koju je UNICEF uputio srebreničkom vrtiću „Poletarac“. UNICEF je prepoznao potrebe ove ustanove i donirao didaktički materijal, koji je bio prijeko potreban vaspitačima za lakše izvođenje nastave.

Nabavka didaktičkog materijala znatno je olakšala rad sa djecom, a mališanima boravak u obdaništu učinila ljepšim i zanimljivijim.

„Pa mi smo ga sami, u kolektivu sa kolegama i birali, odlučivali šta ćemo naručiti. Imali smo tu slobodu i volju koju su nam dali UNICEF i naša direktorica pa smo odabrali materijal koji nam je neophodan“, rekla je Dragana Milinković, vaspitačica.

Iz ove ustanove upućuju riječi hvale organizaciji UNICEF koja je prepoznala njihove potrebe i adekvatno pomogla.

„Ja se ovom prilikom zahvaljujem UNICEFu i svima koji su do sada pomogli i nadam se da će se naša saradnja nastaviti“, jasna je Tifa Efendić, direktorica vrtića „Poletarac“.

Ovaj projekat rezultat je nastavka odlične saradnje izmedju Dječijeg obdaništa „Poletarac“ iz Srebrenice, UNICEF-a i opštine Srebrenica, koja je u realizaciji projekta učestvovala sa 20% od ukupne vrijednosti didaktičkog materijala.

„Ovim projektom podržano je svih 5 predškolskih ustanova Milići, Vlasenica, Zvornik, Bratunac i Srebrenica, u skladu sa njihovim specifičnim potrebama, dobili su opremu, didaktički materijal, namještaj, a neki od njih i opremu za dvorišta“, istakla je Jasmina Babić ispred organizacije UNICEF.

Projekat jačanja kapaciteta i uslova boravka djece u predškolskim ustanovama Birča jedan je u nizu projekata koji se relizuju u ovoj regiji, a koji su od velikog značaja za cjelokupnu društvenu zajednicu. Rezultati ovog i ostalih projekata sumirani su na regionalnom sastanku koji je organizovao UNICEF u Bratuncu.