Učenici OŠ „Petar Kočić“ iz Kravice predstavljali našu regiju na takmičenju

Nedjelja upozoravanja od opasnosti od minaU sjedištu Crvenog krsta Republike Srpske na Palama održano je Republičko takmičenje iz Programa upozoravanja na opasnost od mina pod nazivom “Misli mine 2017.“. Takmičenje je održano kao završna manifestacija u Nedjelji upozoravanja na opasnost od mina koju Crveni krst Republike Srpske tradicionalno obilježava od 08. do 15. decembra.
Ovom takmičenju prethodila su testiranja učenika sedmih razreda osnovnih škola, opštinska i gradska takmičenja kao i takmičenja na nivou regija. Pobjednici sa regionalnih takmičenja stekli su pravo učešća na republičkom takmičenju.

Na takmičenju Crvenog krsta Republike Srpske “Misli mine 2017.“ predstavnici KOCK regije BIRAČ bila je OŠ „Petar Kočić“ iz Kravice, koju su predstavljali učenici: Darko Živanović, Anđela Jovanaović i Jovana Ostojić u pratnji instruktora-nastavnice Slađane Zarić.

Ekipa OŠ „Petar Kočić“ iz Kravice osvojila je treće mjesto i stekla pravo učešća na državnom takmičenju koje organizuje Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine a koje će se održati u mjesecu aprilu 2018. godine povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv mina.

Takođe, Crveni krst Republike Srpske povodom Nedjelje upozoravanja na opasnost od mina, raspisao je nagradni konkurs iz likovnih i literarnih radova za učenike osnovnih i srednjih škola na temu – „Zapamtite! Mine eksplodiraju na dodir“.

Za osvojeno treće mjesto na Republičkom nivou , povodom konkursa Nedjelje upozoravanja na opasnost od mina od 08-15. Decembra 2017. godine u kategoriji likovnih radova na temu , – „Zapamtite! Mine eksplodiraju na dodir“ osvojio je Uroš Ćirković učenik OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bratunca. Ujedno, ovaj rad je osvojio prvo mjesto na opštinskom takmičenju.