U SUSRET 10.DRINSKOJ REGATI

U Bratuncu je održan sastanak Organizacionog odbora za manifestaciju „Drinska regata“, koja će biti održana deseti put zaredom. Na današnjem sastanku dogovoreni su detalji ovogodišnje regate na kojoj se očekuje veći broj učesnika nego na prošlogodišnjoj. Organizatori najavljuju bogat kulturno-sportski sadržaj koji će pratiti ovu manifestaciju.


 Kao i svake godine, opština Bratunac finansijski podržava “Drinsku regatu”, a načelnik ove opštine ističe da je bezbjednost učesnika na prvom mjestu, te da će biti uključeni i pomoćni timovi u slučaju nezgoda.
„Ipak imamo veliki broj učesnika i to je na vodi i biće angažovana i vatrogasna jedinicia i medicinske i ronilačke službe kao i vodiči koji će obilježiti teren,koji je kritičan zbog nekih stijena koje se nalaže na lokaciji Lonjina, Tegara i tako dalje“, rekao je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.
Organizatori očekuju da će ovogodišnja, jubilarna regata okupiti veliki broj učesnika, kako iz Bratunca, tako i iz susjednih opština u kojima živi veliki broj ljubitelja rijeke Drine, a najavili su i neke novine.
„Ove godine ćemo prvi put organizovati i spust za rafting, od mosta do Rajske plaže gdje će biti za pobjednike dobre nagrade“, izjavio je Slavoljub Mlađenović, član Organizacionog odbora „Drinske regate“
Bratunačka regata biće održana 6. avgusta 2016. godine. Učesnici će se spuštati maršrutom u dužini od 25 km. Nadamo se da će vrijeme poslužiti organizatore i učesnike regate.