U Srebrenici će ipak biti građena dvorana

sportska_dvorana_srebrenicaZamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković boravio je u službenoj posjeti opštini Beykoz, u Istanbulu, na poziv načelnika opštine Yücela Çelikbileka.

Opština Beykoz i opština Srebrenica potpisale su 2013. godine sporazum o bratimljenju, kojim su se obavezale na trajnu saradnju. Prilikom posjete razgovarano je, između ostalog, o izgradnji sportske dvorane u Srebrenici čiju izgradnju treba da finansira opština Beykoz.

Izgradnja dvorane dogovorena je još 2015. godine, ali je zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa izgradnja odložena.

Kako je izjavio zamjenik načelnika, predstavnici opštine Beykoz ponovili su spremnost da finansijski pomognu izgradnju dvorane u Srebrenici, ali su i dalje najveća prepreka imovinski odnosi.

„Mi smo predstavnike opštine Beykoz i ranije obavijestili da zbog neriješenih imovinskih odnosa oko lokacije za izgradnju dvorane ne možemo otpočeti proces izgradnje. Sada su nas zamolili da što prije riješimo taj problem, kako bismo možda i ove godine krenuli sa izgradnjom sportske dvorane. Dakle, čim mi riješimo imovinsko-pravne odnose, a to očekujemo veoma brzo, dogovrićemo detalje i početi izgradnju“, izjavio je zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković.

Prema planovima, dvorana bi trebala biti multifunkcionalna, te će pored sportskih dešavanja, u prostoru dvorane moći biti organizovana različita kulturna i druga dešavanja.