U Bratuncu održana Svetosavska akademija

svsav akademijaU Domu kulture u Bratuncu sinoć je održana Svetosavska akademija na kojoj su učešće uzele tri osnovne i srednja škola iz Bratunca, uz podršku Opštine Bratunac.

U Bratuncu je tradicionalno organizovana zajednička manifestacija, a program je bio šarenolik, gdje su učenici imali i po nekoliko zadataka, te su pjevali, recitovali i glumili, a kako sami kažu, bila im je velika čast i zadovoljstvo što su mogli da daju svoj doprinos ovakvom događaju.

Saradnja između škola u Bratuncu odlična je, što se moglo vidjeti i iz bogatog kulturno-zabavnog programa koji je predstavljen.

„Škole uvijek zajedno organizuju ovu akademiju. Svi smo se potrudili da Bratunčani večeras uživaju, a naravno da su imali šta da vide. Program će biti nastavljen u školama, a za prosvjetne radnike organizovan je Svetosavski bal“, rekao je Ljubiša Alempić, direktor SŠC Bratunac, škole koja je ove godine bila domaćin Akademije.

Sala Doma kulture u Bratuncu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Aplauz poslije svake tačke kulturno-zabavnog programa bio je najbolja nagrada učesnicima.

„Bilo je odlično. Stvarno treba pohvaliti sve ove mlade ljude. Svidjelo mi se sve što smo večeras mogli vidjeti“, izjavio je Milan Stojanović.

Kulturno-zabavni program trajao je duže od sat vremena, a biće nastavljen i danas u osnovnim i srednjim školama. Za prosvjetne radnike večeras će biti upriličen i Svetosavski bal.