U Bratuncu obilježeno 20 godina od egzodusa Srba iz Sarajeva

Udruženje raseljenih Srba sarajevske regije iz Bratunca prošlog vikenda nizom aktivnosti obilježilo je 20 godina od egzodusa Srba iz Sarajeva nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

U Kulturnom centru u Bratuncu upriličena je dokumentarna foto- izložba o egzodusu sarajevskih Srba koju je priredio Dragan Eličić. Na izložbi su prikazane fotografije koje je fotografisao Eličić dok je bio u koloni prilikom napuštanja rodnih Hadžića kod Sarajeva.

Održana je akademija pod nazivom “Egzodus suza- egzodus slobode“ posvećena izlasku oko 150 000 Srba iz Sarajeva. Nastupila je vokalni solista srpske etno pjesme Svetlana Stević i prikazan je dokumentarni film Daragana Eličića pod nazivom “Sarajevski egzodus- tri tačke na mir“.

U subotu, je na gradskom groblju u Bratuncu služen parastos za sve poginule borce iz sarajevske regije, čiji su posmrtni ostaci preneseni kada su njihove prodice prilikom egzodusa izbjegle u Srebrenicu i Bratunac.

Glumica Biljana Đurović je izvela monodramu “Nadežda Petrović“ u punoj Sali bratunačkog Doma kulture, čime je završeno obilježavanje “20 godina od egzodusa Srba iz Sarajeva“.