U Bratuncu isporučene sadnice maline za pedeset korisnika

Danas je u Bratuncu isporučeno 60.000 sadnica maline za 50 korisnika koji su prošli na javnom pozivu koji je raspisala Opština.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što danas dijelimo sadnice iz našeg novoosnovanog rasadnika. Sadnica je odličnog kvaliteta, a imaćemo oko 120.000 sadnica koje ćemo podijeliti našim poljoprivrednim korisnicima bez bilo kakve naknade. Mi već sljedeće godine očekujemo da ćemo imati milion sadnica iz našeg rasadnika koje ćemo dijeliti početnicima u proizvodnji, mladim bračnim parovima i socijalnim kategorijama“, izjavio je na današnjoj raspodjeli načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Načelnik je takođe najavio da će uskoro biti izabran izvođač radova za izgradnju sistema za navodnjavanje malinjaka na području bratunačke opštine.

U okviru ovog programa, danas su sadnice dobili Zlatan i Nevenka Nikolić iz Fakovića, kojima je prije nešto više od mjesec dana kuća izgorjela u požaru. Njima će ove sadnice mnogo značiti u održavanju domaćinstva.

„Ja već imam pola dunuma pod malinom, a ovo što sam dobio proširiću zasad, i biće mi lakše djecu da prehranim“, kazao je Zlatan Nikolić.

Sadnice koje su danas podijeljene proizvedene su u novom rasadniku „DOO Malina“ Bratunac, koji je opština osnovala u oktobru prošle godine. U narednoj sedmici biće organizovana podjela još 60.000 sadnica.

Opština Bratunac ima plan da u narednih pet godina na svom području dostigne proizvodnju maline do 10.000 tona godišnje.