Trubači, roštilj i dobro raspoloženje na Drinskom slalomu

U Bratuncu je održana 10. jubilarna regata pod nazivom, „Drinski slalom 2016“. Manifestacija je započela sportskim takmičenjima, a centralni dogadjaj je 26 kilometara dug spust u kojem su svi učesnici imali mogućnost da dožive rijeku Drinu na najljepši način.

Drinom je danas zaplovilo više od 50 plovila sa oko 200 učesnika regate. Na plovidbu dugu 26 kilometara, od Fakovića do Rajske plaže u Krasanpolju, došli su gosti iz svih krajeva BiH i Srbije kojima ni kiša, koja je padala, nije uspjela da pokvari raspoloženje.

„Vrijeme je loše, ali se ploviti mora, ljudi. Nema odustajanja. Ovo je tradicionalna manifestacija i mi učestvujemo svake godine. Očekujemo odličan provod“, rekao je Slaviša Erić, jedan od učesnika.

Pored domaćih zaljubljenika u rijeku Drinu, i ove godine je bilo gostiju iz drugih opština. Neki su po prvi put na bratunačkoj regati.

„Mi smo iz Bijeljine i ovdje smo prvi put. Drina je malo brza ali nije strašno. Preporučila bi svima da dodju u Bratunac“, rekla je jedna od učesnica.

Broj učesnika regate je bio manji nego prethodnih godina, prije svega zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Ipak, dugogodišnji kapetan regate, Branko Milovanović je bio zadovoljan.

„Ovo je još jedan dokaz da je narod veliki zaljubljenik u ove naše vode. Uprkos ovakvom vremenu i kiši, prije svega, odziv je po meni solidan. Osim blage kiše koja pada, sve ostalo je u najboljem redu i mislim da svi uživaju“, raportira kapetan regate, Branko Milovanović.

Spust ne može da prodje bez trubača, roštilja na plovilima i dobrog raspoloženja. Organizatori smatraju da je ovo jedna od najznačajnijih manifestacija ne samo za Bratunac već i za cijelu regiju.

„Mislim da će se finalizacijom nekih projekata koji su u toku, a tu prije svega mislim na izgradnju mosta, pokazati da će Drina biti jedan od glavnih resursa koji će donijeti samo dobro, ne samo opštini Bratunac već i okolnim opštinama“, rekao je Nedeljko Mladjenović, načelnik opštine Bratunac.

U okviru manifestacije „Drinski slalom 2016“ pored regate, organizovana su i takmičenja u odbojci i fudbalu na pjesku, skokovima u vodu i spustu rafting-čamcima.

„Na spustu rafting-čamcima je učastvovalo ukupno 5 ekipa iz Srbije, BiH i Crne Gore, a pobjedu je odnijela ekipa iz Ljubovije. Danas, nakon regate, na Rajskoj plaži odigraće se i finalni mečevi u odbojci na pjesku i fudbalu na pjesku. Do sada smo prezadovoljni i odzivom gledalaca i kvalitetom ekipa“, kazao je Slavoljub Mladjenović, predsjednik Eko-rafting kluba „Rajska plaža“.

Organizatori ove manifestacije su Opština Bratunac, Turistička organizacija Bratunac i Eko-rafting klub „Rajska plaža“.