Tema dana – 19.11.2018. – KK Bratunac

Gosti današnje „Teme dana“ Omladinskog studija za Srebrenicu i Bratunac bili su Srđan Šarenac, predsjednik KK „Bratunac TRB“ i Dane Dragičević, sportski direktor KK „Bratunac TRB“. „Bratunac TRB“ je već odigrao pet utakmica u okviru košarkaške „Premijer“ lige BiH i u današnjoj emisiji pokušali smo sumirati postignuto. Košarkaški klub Bratunac je dosada u takmičenju zabilježio dvije pobjede i tri poraza.

„Mi smo i prije početka sezone govorili da će ovo takmičenje biti komplikovano, da je to jedan viši nivo u odnosu na takmičenja u kojima smo se takmičili prethodnih godina. Ali, bez obzira na tri poraza, pokazali smo da nam je mjesto u Premijer ligi. Dvorana je uvijek ispunjena navijačima, naš podmladak dobije prilike protiv jakih protivnika i to je naša pobjeda. Biće još i poraza i pobjeda. Ako ovako nastavimo raditi, biće to naš veliki uspjeh. I prije početka takmičenja sam govorio da nam nije cilj da se pojavimo i odigramo jednu sezonu, nego da nam je cilj da od Bratunca napravimo stabilnog premijerligaša“, rekao je Šarenac tokom emisije.

„Oformili smo ekipu koja može odgovoriti zahtjevima ovog takmičenja, ali bez obzira na te poraze koje smo doživjeli, možemo biti zadovoljni. Pobjedama protiv Kaknja i Bosne smo pokazali da smo ravnopravni sa najjačim ekipama u BiH. U narednom periodu, kad je ekipa u pitanju, pripremamo neke novine, ali o tome ćemo pričati kad sve postane izvjesno“, dodao je Dragičević.