Tehnički remont Bratunac: Predstavljanje novih proizvoda na sajmu vojne industrije

trb pistoljKompanija Tehnički remont Bratunac predstavila je svoje nove proizvode na sajmu vojne industrije koji je održan krajem juna u Beogradu, piše BiznisInfo.

Jedan od proizvoda koje je kompanija predstavila je poluautomatski pištolj RS9 kalibra 9x19mm, objavio je portal na engleskom jeziku koji je specijaliziran za vojnu industriju tfb.com.

Na videu koji je postavljen na ovom portalu, Slaven Ristić, direktor kompanije, rekao je da je kompanija nedavno privatizovana i da sada ide na tržište s novim proizvodima. On je predstavio neke od njih.

Jedan od novih projekata je mašina za deminiraje MH 17 koja je, kako tvrdi Ristić, jedna od najboljih na svijetu.

Kompanija je predstavila i mobilne kontejnere za vojnu ili civilnu upotrebu koji mogu proizvoditi struju i prečišćavati vodu. Ovi kontejneri naročito su interesantni afričkom tržištu, gdje često imamasina za deminiranje trb bratunac problema s strujom i vodom a gdje ova kompanija dosta radi.

Iako je nekada glavna djelatnost fabrike bila remont naoružanja i vojne opreme, danas se bave i proizvodnjom.

Inače, razvoj pištolja RS 9 je ranije najavljen i tada je rečeno da je riječ o jednom od dva kapitalna projekta čija je realizacija u toku. Takođe je rečeno da ja pištolj RS 9 „viza za budućnost na inostranom tržištu“ ove kompanije.

Tehnički remont Bratunac ima dugoročne ugovore na period od 10 godina sa Namibijom i Zambijom. Vojna delegacija Namibije je prošle godine posjetila fabriku i pregovarala o proširenju saradnje.

Govoreći za medije u januaru ove godine, Ristić je kazao da se može s pravom reći da je ovo međunarodna kompanija, s obzirom na to da imaju centrale u Dubaiju, Austriji, Švajcarskoj.

Saradnici u Bratuncu su iz Engleske, Njemačke, Srbije, koji imaju bogato iskustvo u namjenskoj industriji i tako nastupaju na tržištu, rekao je tom prilikom Ristić.

Kako bi lakše osvajali tržišta, novi vlasnik u modernizaciju preduzeća uložio je nekoliko miliona maraka.

Izvor: Biznisinfo.ba