Svečano obilježen Dan opštine Srebrenica

U Srebrenici je danas obilježen Dan opštine na kome su dodijeljene zahvalnice zaslužnim građanima, pojedincima i javnim ustanovama. Ceremoniji su prisustvovali lokalni zvaničnici i brojni građani. Za javne ustanove u ovoj opštini danas je neradni dan.

Svečanu ceremoniju povodom obilježavanja dana opštine Srebrenica predvodio je načelnik opštine Ćamil Duraković, kome je dodijeljena nagrada za 10 godina rada. Simboličnu nagradu u iznosu od 300KM načelnik je proslijedio najboljim učenicima i sportistima ove opštine.

“ To je 300KM za 10 godina radnog staža i po meni je to preče dati djeci koja su se istakla u sportu i nauci, odnosno najuspjesnijim ucenicima OŠ i onima koji su u sportu na lokalnom nivou postigli rezultate na višim nivoima, dakle to su naša djeca, naša budućnosti i ja smatram da je to simbolički i da meni ništa ne znači, a da će njima možda značiti”, izjavio je Duraković.

Kandidate za nagrade predlagali su članovi SO Srebrenica, a komsija je glasanjem odabrala dobitnike.

“Komisija za nagrade i priznanja je zasijedala i donijeli odluku. Odluka je usvojena na SO i imali ste priliku da vidite da su danas uručene nagrade i priznanja povodom Dana opštine Srebrenica”, ispričao nam je Milos Milovanović, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica.

Zvaničnici su istakli da je 11.mart bio Dan opštine prije rata i da su ponosni jer je usvojeno da se na isti datum obilježava i sada.

“Nemamo slučaj da se svake godine dogovaramo i mijenjamo, biće to stalni datum i to je odluka donesena”, rekao je Hamdija Fejzić potpredsjednik SO Srebrenica.

Dodijeljene su nagrade za najuspješnije sportiste, učenike i građane koji su svojim radom doprinijeli razvoju ove opštine.

“U kratkom roku sam postigla neki uspjeh, ljudi su to prepoznali i nagradili me”, rekla je Rajka Blagojević, jedna od nagrađenih koja je inače predsjednica MZ Toplica.

Predstavnici lokalne vlasti izrazili su zadovoljstvo zbog postignutih uspjeha u 2015.godini i svim građanima čestitali Dan opštine.