Sve je spremno za ovogodišnji „Drinski slalom“

ii oo drinski slalom 2017Danas je na Rajskoj plaži održan II sastanak Organizacionog odbora za održavanje regate „Drinski slalom 2017“, koja će biti održana 5. avgusta.

„Danas je održan drugi sastanak, ali što se nas tiče, regata bi već ovaj vikend mogla biti organizovana, jer je 90 odsto priprema obavljeno, bilbordi, pozivnice, reklamni materijal, raspored takmičenja u sportskim disciplinama, obezbjeđenje, policajci“, izjavio je za UPSMedia direktor TO Bratunac i član OO Miodrag Lončarević, zamolivši pritom za korektno ponašanje svih učesnika, kako bi se i ove godine regata odvijala bez incidenata.

Ove godine, u sklopu regate možemo očekivati bogat sportski program: takmičenje u košarci, fudbalu, odbojci na pijesku, trčanju, takmičenje sa čamcima…

„Start regate je u pola 11, sve smo pripreme završili, očekujemo dosta učesnika, jer je ovo vrijeme i godišnjih odmora. Takođe, imamo mogućnost i iznajmljivanja čamaca, samo je potrebno da se zainteresovani prijave u opštini, dakle, sve je obezbjeđeno, na učesnicima je samo da ponesu dobro raspoloženje i vidimo se 5. avgusta“, rekao je Lončarević.

Organizatori regate su Eko-rafting klub „Rajska plaža“, Turistička organizacija i opština Bratunac, koja je i pokrovitelj manifestacije.

Svake godine regata privuče turiste i posjetioce iz Podrinja, ali i iz mnogih mjesta u Srbiji, Srpskoj i BiH, kao i iz inostranstva, od kojih mnogi dođu i kampuju po nekoliko dana pored Drine. Sličnu situaciju organizatori očekuju i ove godine.