Stomatološko odjeljenje i laboratorija u renoviranoj ambulanti u Skelanima

Otvaranje ambulante SkelaniAmbulanta u Skelanima izgrađena je 1984. godine, a nakon 33 godine je renovirana i danas svečano otvorena. Mještani Skelana i drugih udaljenih sela, sada ne moraju putovati 50 kilometara do Doma zdravlja u Srebrenici, kako su to do sada radili.

Zgrada ambulante u Skelanima je rekonstruisana sredstvima Vlade RS i opštine Srebrenica. Sanirane su instalacije, mokri čvorovi, opremljeno je stomatološko odjeljenje i laboratorija.

„Oko 2500 ljudi je osigurano i koristi usluge primarne zdravstvene zaštite u ovoj ambulanti. Zbog toga je ovo važno za cijelu regiju – ambulanta koja ima i stomatološku službu i laboratoriju, čime imamo zatvoren ciklus primarne zdravstvene zaštite i usluge koje možemo pružati“, izjavila je Vesna Jovanović, direktorica Doma zdravlja Srebrenica.

Vrijednost projekta je 180.000 maraka, a Opština je učestvovala sa 30 odsto sredstava za adaptaciju ambulante.Skelani otvaranje ambulante

„Ovo će doprinijeti da građani imaju kvalitetnu zaštitu, a to i jeste naš cilj, kao opštinskog rukovodstva, da svaki građanin ima kvalitetan život, a samim tim i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, izjavio je načelnik opštine Mladen Grujičić.

Osim rekonstrukcije ambulante u Skelanima kroz ovaj projekat obnovnjena su i dva sprata srebreničkog Doma zdravlja.

„Cilj Ministarstva jeste da svako mjesto i svako selo ima odgovarajuću ambulantu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Opština je u izgradnju učestvovala sa 30 odsto, a Ministarstvo sa 70. Pored ovoga, uložili smo određena sredstva i u centralni objekat, a nastavićemo svakako da pomažemo koliko smo u mogućnosti“, izjavio je ministar Dragan Bogdanić.