Stipendisti opštine Bratunac potpisali ugovore sa načelnikom

bratunac stip potpisivanje

Opština Bratunac u ovoj akademskoj godini stipendira 191 studenta, od tog broja 105 studenata će stipendiju primati 8 mjeseci, a 86 studenata stipendiju će primati u trajanju od 4 mjeseca. Visina mjesečne stipendije za sve studente je 100 KM. Studenti su danas sa Opštinom Bratunac potpisali ugovore o stipendiranju. Za ovu namjenu iz budžeta Opštine Bratunac izdvojeno je 135.000 KM.

Studenti će stipendiju u iznosu od 100 KM mjesečno primati počev od prvog marta do 30. oktobra. Studenti ističu da će im ova novčana pomoć olakšati školovanje.

„Prošle godine nisam dobio stipendiju, ove jesam, veoma sam zadovoljan, mnogo će mi značiti kad svaki mjesec budem dobijao stipendiju, samo studenti znaju koliko znači“, rekao je Miroslav Cvjetinović, stident druge godine ETF-a.br stip potp

„Ova stipendija će mi mnogo značiti, kao i svakom studentu, jer nam je svaka marka važna s obzirom na ekonomsko stanje naših roditelja. Hvala opštini i načelniku Mlađenoviću“, rekla je Biljana Topić.

I roditelji studenata zahvalni su opštini na pomoći koju iz godine u godinu pruža studentima.

 „Ovo znači puno, četiri mjeseca ćemo platiti studentski dom, hvala načelniku i opštini. Da dogodine opet dodjele, a i moja ćerka da završi ovu godinu. Drugo, ovo je i znak pažnje – da neko misli na djecu na fakultetu, a valjda če doći i bolja vremena, a ide na bolje“, izjavio je Osman Bećirović, otac jedne od studentkinja koje su dobile opštinsku stipendiju.

Opština Bratunac je jedna od rijetkih opština u BiH koja stipendira ovako veliki broj studenata. Načelnik Bratunca ističe da loklane vlasti na ovaj način žele podstaći mlade na obrazovanje i pokušati da ih nakon školovanja zadrže u Bratuncu

„Mi smo veoma srećni i zadovoljni što svake godine planiramo sredstva za stipendije, i svake godine ostvarimo sve što potpišemo. Naravno da su naši studenti veoma zadovoljni, a i naša radost je što imamo veliki broj studenata koji studiraju najteže fakultete i ostvaruju značajne rezultate. Nadamo se da će im ove stipendije biti minimalna pomoć kako bi lakše pokrili svoje finansijkse troškove. Opština je uvijek tu za njih, a nadamo se da će doći bolja vremena kada bude došlo vrijeme da se sadašnji studenti stip brzaposle“, izjavio je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Opština Bratunac je u proteklih 12 godina stipendirala više od 1.500 studenata. Ovo nisu jedina sredstva koja dodjeljuje Opština, dobrim učenicima u osnovnim i srednjim školama i studentima dodjeljuju se i jednokratne pomoći, a najboljim učenicima i studentima nagrade se dodjeljuju i na Dan opštine Bratunac.