Srednjoškolski centar u Srebrenici proslavio Savindan

Slava srednjoškolskog centraU Srednjoškolskom centru u Srebrenici, prigodnim programom, danas je obilježena sutrašnja školska slava, Savindan. Prisutnim sadašnjim i bivšim profesorima i učenicima, predstavili su se članovi recitatorske sekcije, školski hor, a nastupio je i ansambl KUD-a „Despot Stefan Lazarević“ iz Srebrenice. Direktor Srednjoškolskog centra, Momčilo cvjetinović, nakon što je pozdravio prisutne, pročitao je i čestitku, koju je Srednjoškolskom centru uputio ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.

„I djeci, a i svim zaposlenima je posebno drago kada se okupljamo povodom Savindana, školske slave, kada pokazujemo svoju neizmjernu ljubav. Ta ljubav ne izostaje ni tokom cijele školske godine, ali danas smo svi posebno radosni. Nadam se da ćemo u zdravlju i veselju i narednih godina veselo slaviti sa ovim našim kreativnim učenicima“, izjavio je za UPSMedia direktor Srednjoškolskog centra, Momčilo Cvjetinović.

Slava srednjoškolskog centraU uvodnom obraćanju direktor škole se posebno zahvalio Bošnjacima, profesorima i učenicima, koji su prisustvovali današnjoj proslavi.

„Bošnjačka djeca i bošnjački profesori dolaze ovdje na ovaj dan iz čiste ljudske zahvalnosti prema nama. Čak učestvuju u programu obilježavanja i mi se njima, takođe, neizmjerno mnogo zahvaljujemo. Naša ljubav prema njima je, vrlo ljudska, neizostavna, onakva kakvu oni pokazuju prema nama“, dodao je Cvjetinović.

Nakon priredbe, posjetioci su mogli pogledati izložbu radova učenika Srednjoškolskog centra u Srebrenici.