Srebrenički hotel na prodaju?

hotelJuče je Srebrenicu posjetila privredna delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kojoj je, prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, Fabrika duvana Sarajevo ponudila prodaju hotela kojeg je počela graditi još prije desetak godina i koji već godinama stoji nezavršen u centru grada. Privrednom subjetktu iz Emirata FDS je ponudila da otkupi ili da na određeni period iznajmi hotel, pa je jučerašnja delegacija boravila u Srebrenici s namjerom da se upozna sa stanjem u gradu i srebreničkim turističkim potencijalima.

Prema informacijama koje smo dobili od našeg izvora, FDS je već ranije bezuspješno pokušavala prodati hotel. Već nekoliko delegacija je zbog toga dolazilo u Srebrenicu, ali, nakon upoznavanja sa objektom hotela i stanjem u gradu, nisu bili zainteresovani za ozbiljnije pregovore.

Ipak, u kontaktu sa Dinom Paralovićem iz Fabrike Duvana Sarajevo, koordinatorom za izgradnju hotela, saznali smo da on ne posjeduje nikakve informacije o prodaji hotela.

„Ja ne posjedujem tu, niti bilo kakvu sličnu informaciju, a da se nešto dešava po tom pitanju, vjerujte, ja bih to znao“, rekao nam je Paralović u telefonskom razgovoru.