Srebrenica: Prijem za najbolje učenike i sportiste

nacelnik prijem uceniciNačelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić danas je organizovao prijem za učenike generacije i vukovce iz srednje i osnovnih škola sa područja opštine Srebrenica. Na prijem su pozvani i članovi Karate-kluba „Želja Ipon“, koji su u sastavu reprezentacije učestvovali na 22. Balkanskom prvenstvu u Turskoj, kada su ostvarili zapažene rezultate.

„I ja sam bio jedan od boljih učenika u svojoj generaciji, ali nisam imao taj sluh sa druge strane da je to neko prepoznao i da me je neko na ovakav način nagradio. Smatram da će ovo biti značajno za ove mlade ljude. Oni moraju nastaviti svoj put dalje, oni moraju nastaviti da nižu svoje uspjehe, a mi smo tu da im damo vjetar u leđa u mjeri u kojoj je to moguće. Ovo je dobar potez, dobar gest, kako bi oni vidjeli da neko cijeni njihov rad. Na osnovu njihovog primjera i drugi će shvatiti da će i oni biti nagrađeni kada postignu rezultate“, izjavio je danas načelnik opštine Mladene Grujičić.

Pored učenika, danas su na prijemu prisustvovali i članovi Karate kluba „Želja Ipon“ iz Srebrenice, tačnije tri člana kluba koji su pokazali značajne rezultate na balkanskom prvenstvu u Turskoj.

„Vjerujem da će ovo njima biti veliki podsticaj i veliki razlog za veće uspjehe i mnogo veći broj medalja. Mi nastavljamo sa treninzima, i već sada ih imamo veliki broj, zato što nas očekuje Svjetski kup krajem juna i početkom jula, koji već sada broji preko 2300 takmičara, i ja očekujem, neskromno, bar jednu medalju“, rekla je Kristina Milošević, trener KK „Želja Ipon“.

Opština Srebrneica će i dalje podržavati uspješne đake, studente i sportiste koji ostvaruju rezultate, i tako na najbolji način promovišu opštinu, a najavljeni su i radovi na SŠC Srebrenica.

„Mi, zaista, imamo dosta obzira i prema osnovnom i srednjem obrazovanju kada je u pitanju Srebrenica. Dosta sredstava izdvajamo za prevoz učenika, za kupovinu knjiga, za pomoć učenicima koji su lošeg socijalno-materijalnog stanja. Tokom ovog raspusta imamo u planu i da rekonstruišemo krov srednje škole, a to smo već radili na drugim školama. Na ovaj način pokušavamo da stvorimo uslove koji će obezbjediti ovim mladim ljudima da se osjećaju prijatno u svom gradu, bar do nekog momenta dok ih životni put ne navede da odu odavde“, rekao je načelnik Grujičić.

Danas su učenici i sportisti dobili i simbolične novčane nagrade od 100 maraka, a nagrađeno je ukupno 20 učenika i tri člana KK „Želja Ipon“.

Čestitamo najboljima!